Насловна Друштво Шабовић: Волим и ја Исуса

Шабовић: Волим и ја Исуса

0
ПОДИЈЕЛИ

Посланик Социјалдемократске партије Џавид Шабовић казао је да се он не либи да каже да воли Исуса Христа али да ће проћи много времена кад ће неко од „православаца рећи да воли Мухамеда“.

dzavid-sabovic

Говорећи о скупу „Протест за посланика Мухамеда“, који се организује сјутра у Рожајама због недавних дешавања у Паризу, Шабовић је рекао да се припадници различитих вјера у Црној Гори међу собом добро не познају и да фали међурелигијских контаката да би смо једни о другима знали више.

– Можда ћу запрепастити и моје сународнике који вјерују у истог Бога као ја, овим што ћу рећи а камо ли друге. Ево ја Џавид Шабовић волим Исуса Христа. Ајде да чујем да ми неко од православаца каже „ја Бранко, Марко, Станко волим Мухамеда“. Проћи ће  пуно воде Лимом када будемо у прилици да то чујем. Зашто је то тако? Зато што се не познајемо довољно добро. Да се познајемо схватили би истину – а  то је да је Бог један, а да се само наши путеви према њему разликују – поручио је Шабовић.

Он је казао да ако смо ми на овим просторима стално оптерећени неким вјерским разликама, будуће  генерације треба да се ослободе тога.- Како? Не вријеђајте нешто што је другоме светиња. Између осталих постоји један узвишени ајет – „Вама ваша мени моја вјера“. То је разлог да једни друге поштујемо и уважавамо – рекао је Шабовић.

Посланик СДП-а поново је подсјетио  да је за муслимане увриједљиво називати Мухамеда пророком.

Он се нада да ће сјутрашњи скуп у Рожајама успјети и да ће послати позитивне поруке. Шабовић је ипак изразио жаљење што је овај скуп организован као реакција на предрасуде о исламу које смо у прилици да све чешће чујемо са Запада.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here