Насловна Друштво Павловић: Апсурдно је колико је тужилаштво и судство корумпирано

Павловић: Апсурдно је колико је тужилаштво и судство корумпирано

0
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник ПзП-а и посланик Демократског фронта Коча Павловић назвао је апсурдном ситуацију у „којој нам кључне законе за борбу против корупције „пишу“  корумпирани дјелови Тужилаштва и Судства, тачније они тужиоци и судије који не могу да објасне до сада стечену имовину“.

Koca-Pavlovic-2

 „Умјесто да та имовина буде криминализована, одузета, а њени власници кривично процесуирани, ми имамо ситуацију коју јавно саопштавају г-ђа Лакочевић и г.Вучковић – да се ти корумпирани тужиоци „оштро противе“ било каквом испитивању поријекла имовине коју су у међувремену нагомилали.

Закон о Државном тужилаштву и Закон о Специјалном државном тужилаштву морају садржати механизам провјере интегритета тј. некорумпираности кандидата за реизбор и избор тужилаца у ове двије институције.

„Мора се предвидјети ригорозна провјера имовине кандидата и са њима повезаних лица, јер имамо превише богатих а слабо плаћених судија и тужилаца, као и оних чије супруге и дјеца посједују запањујућу имовину. Посједовање необјашњиво велике имовине од стране државних функционера је у читавом свијету сигуран показатељ да су дотични били уплетени у корупцију.

Било је заиста гротескно када је на моје инсистирање да провјера имовине обавезно остане у поменутим законима, и то као кључни, елиминаторни критеријум за избор тужилаца и специјалних тужилаца, госпођа Лакочевић одговорила да је Министарство правде то избацило „јер се томе оштро противе тужиоци“. Данашња изјава замјеника ВДТ г.Вучковића је потврда истинитости поменуте изјаве г-ђе Лакочевић.

У једној ствари ја се слажем са г.Вучковићем – да АНБ не може бити та која ће евентуално радити провјеру поријекла имовине, јер је то најобичнија ДПС-ова партијска полиција, чији је задатак да се бори против реформи и да брани корумпиране и криминализоване структуре ДПС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here