Насловна Друштво За убиство Тијане Јурић подигнута оптужница против Драгана Ђурића

За убиство Тијане Јурић подигнута оптужница против Драгана Ђурића

0
ПОДИЈЕЛИ

Виши јавни тужилац у Суботици поднио је данас оптужницу против Драгана Ђурића због постојања оправдане сумње да је извршио тешко убиство и покушај силовања Тијане Јурић из Бајмока.

Tijana Juric2
 

Како је саопштено из Вишег суда у Суботици, оптужница је данас запримљена у том суду и достављена окривљеном и његовом браниоцу, са поуком о праву на одговор.

Окривљени и бранилац имају рок од осам дана да доставе суду одговор на оптужницу, након чега ће ванпретресно вијеће Вишег суда у Суботици приступити испитивању оптужнице. Истовремено, како је саопштено, ванпретресно вијеће је продужило Ђурићу притвор за наредних 30 дана, за које вријеме ће оптужница бити у складу са одговарајућим одредбама Законика о кривичном поступку, испитана. Притвор је продужен због опасности од бекства, опасности од понављања кривичног дела и начина извршења и тежине последица кривичног дела.

Ђурић је ухапшен у ноћи између 6. и 7. августа прошле године. Признао је да је починио то кривично дјело и полицију одвео до мјеста на којем је закопао жртву.

Тијана Јурић је нестала 26. јула 2014. послије поноћи, недалеко од Спортског центра „Рата“ у Бајмоку.

Одмах послије нестанка у потрагу су се, поред српске, укључила и мађарска полиција, Европол, Интерпол и међународни сајт посвећен несталој дјеци у Европи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here