Насловна Политика Китаровић симпатише усташтво

Китаровић симпатише усташтво

1
ПОДИЈЕЛИ

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, после изјаве да она и њена деца обожавају музику Марка Перковића Томпсона, музичара који слави усташтво, поново је јуче скренула пажњу јавности сликавши се са неонацистом Велимиром Бујанцем, који отворено подржава усташе, јавили су хрватски медији.

Како је пренео „Индекс“, Китаровић наставља да игнорише највећу политичку кризу власти коју памти Хрватска, али се зато „радо дружи и грли с неонацистом Велимиром Бујанцем“, подсећајући да је хрватска председница Бијанца била позвала и на своју инаугурацију.

Истовремено, она је на Фејсбуку позвала све надлежне институције да пронађу особе које су пре годину дана нацртале кукасти крст на трави сплитског стадиона Пољуд.

„Пре годину дана, подмукло, под окриљем ноћи, исцртана је свастика на Пољуду. Уверена сам да то није учинио нико ко воли своју домовину. Поново позивам надлежне институције, пре свих МУП, да пронађу починиоце, а праве навијаче да покажу како се навија за Хрватску“, навела је Китаровић.

Она је то објавила уочи фудбалске утакмице репрезентација Хрватске и Турске на Европском првенству.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here