Насловна Политика „Разумем однос Србије са Русијом, али…“

„Разумем однос Србије са Русијом, али…“

1
ПОДИЈЕЛИ

Известилац Европског парламента за Србију Дејвид Мекалистер изразио је разумевање према традиционално добрим односима које Србија има са Русијом.

dejvid-mekalister02foto-reuters_orig

Ипак, он је указао да Србија мора да предузме одређене напоре да усклади своје спољнополитичке ставове са ставовима ЕУ.

„Србија има посебне економске и културне односе са Русијом“, казао је Мекалистер који сматра да ће ‘Србија имати кључну улогу у успостављању добрих односа између ЕУ и Србије“.

Мекалистер је у разговору са новинарима у ораганизацији листа „Данас“ у Београду, подсетио да се Србија није сложила са рестриктивним мерама према Русији, које су усвојиле државе чланице ЕУ и нагласио да Србија мора да предузме одређене напоре да усклади своје спољнополитичке ставове са ЕУ.

Истовремено је констатовао да је Београд пожелео добродошлицу осбама које нису добродошле у ЕУ, те навео да Србија организује војне вежбе са руском војском, што, како је рекао, није добар сигнал.

Мекалистер је, даље, оценио да Србија као председавајућа ОЕБС-у може помоћи у решавању многих проблема и подржао је њене напоре у том циљу.

Он је истакао плодну сарадњу Србије са НАТО и охрабрио нашу земљу да продуби односе са тим савезом.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Zajebi majstore.niko ne pita za odnose Njemacke i Austrije,pa zasto ti slomi glavu oko toga.ima nesto sto moras razumjeti,isto kao sto ti nosis skotsku suknju a navodno si Njemac,sada razbi glavu oko Srbije,nesto se oko referenduma u Skotskoj nijesi puno isticao,ali Srbija je problem,mozda i jeste ti nijesi u satnju da taj problem rijesis,jer ima nesto sto se u tim vasin skolama ovdje u Njemackoj nemoze nauciti.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here