Насловна Политика Руски боксер Николај Валујев у Црној Гори

Руски боксер Николај Валујев у Црној Гори

1
ПОДИЈЕЛИ

Легендарни руски боксер и бивши светски првак Николај Валујев посетио је манастир Острог и Саборни храм Светог Василија Острошког у Никшићу. Најпре је у острошкој светињи примио благослов од Светог Василија Чудотворца, одакле је видно окрепљен наставио пут ка граду на Бистрици.

NIKOLAJ VALUJEV

„Срећан сам што сам приступио Чудотворцу, светитељу за чија се исцељења чуло и до Русије. Црна Гора је изузетно лепа земља, а и овај храм у Никшићу оставља снажан утисак“ рекао је Валујев, који се ових дана одмарао у Котору.

Уваженом госту из Русије добродошлицу је пожелео епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, упознавши га са историјатом Саборног храма у Никшићу, чија је ктиторска слава празник Светих царских мученика Романових. Владика је том приликом подсетио да је последњи православни цар Свети цар Николај други Романов, светитељ мученик, који је пострадао за Христа заједно са супругом Александром, сином наследником Алексејем и ћеркама Олгом, Татјаном, Маријом и Анастасијом.

„Најстрашнији злочин у току крвавог 20. века је убиство царске породице Романов. У нашу свест још нису довољно ушле размере тог злочина, нарочито када видимо једног кротког, побожног, саосећајног, богољубивог, хришћанског цара и његову породицу, када видимо колико је тај цар љубио Бога и своју Свету цркву и то не само у Русији, него у целој васељени. Он је заправо био заштитник православља. Руски цареви и пре њега су, такође, себе тако доживљавали и благодарећи тој обавези наш народ се почео усправљати у току 19. и почетком 20. века, али уз велику помоћ Руске царевине, руског народа и Руске цркве“ истакао је, између осталог владика Јоаникије.

После бокса политика

Откако је окачио рукавице о клин, Валујев је упловио у политичке воде. Тренутно је депутат руске Думе из владајуће партије Јединствене Русије, а и члан је Комитета за спорт и омладину Руске Федерације.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here