Насловна Друштво Полицајцу који је штитио ћириличну таблу у Вуковару пријете смрћу

Полицајцу који је штитио ћириличну таблу у Вуковару пријете смрћу

0
ПОДИЈЕЛИ

vukovar-demonstranti-unistili-dvojezicne-table-slika-307238

После инцидента у Вуковару, у којем је приликом разбијања двојезичне табле повријеђен један хрватски ветеран, бројни грађани путем друштвених мрежа пријете смрћу полицајцу који је штитио плочу и он је под полицијском заштитом, сазнаје Срна.

Из вуковарско-сремске полиције је потврђено да је због пријетњи полицијском службенику Саши Сабадошу приведен 47-годишњи Вуковарац. Хрватски медији јављају да је ријеч о ратном ветерану Здравку Говорушићу, над којим је спроведена криминалистичка истрага и притворен је.

Министар унутрашњих послова Хрватске Ранко Остојић одбацио је оптужбе такозваног штаба за одбрану Вуковара да је неко у униформи хрватске полиције брутално претукао хрватског ветерана Дарка Пајчића.

Он тврди да је мушкарац који је повријеђен у сукобу с полицијом био под утицајем алкохола (измјерено му је 3,4 промила алкохола у крви) и тврди да је сам пао.

Упркос томе, на друштвеним мрежама евидентне су најозбиљније пријетње на рачун полицајца Сабадоша. Како пише „Слободна Далмација“, запријећено му је ликвидацијом, а полиција чува њега и породицу.

Покренута је истрага о претњама и позивању на линч на неколико страница на ,,фејсбуку“ са порукама ,,Желимо му скору и болну смрт“, ,,Поставит’ бомбу под ауто, кад упали – ,,бам и па-па“ и слично.

Стручне службе МУП-а за надзор налазе се у вуковарско-сремској Полицијској управи и требало би да утврде тачне околности под којима је дошло до физичког сукоба између Дарка Пајчића и Роберта Хорвата и полицијског службеника Саше Сабадоша, када је Пајчић теже, а Сабадош лакше повријеђен, потврђено је из Управе полиције.

На згради Полицијске станице Вуковар у уторак, 12. новембра, оштећена је плоча с двојезичним натписом, када је дошло и до напада на полицајца који је покушао да спријечи двојицу 40-годишњака из Вуковара да почине ово кривично дјело.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here