Насловна Друштво Промена боја очију: Ни то више није немогуће

Промена боја очију: Ни то више није немогуће

0
ПОДИЈЕЛИ

zelene-očiКолико пута сте чули да је неко рекао „Јао, баш бих волео да имам плаве очи“, или „Ех, да имам очи као Елизабет Тејлор“. До 2013. године, боју очију сте могли да промените захваљујући контактним сочивима у боји. Међутим, Кенет Розентал, амерички хирург, развио је технику којом трајно мења боју очију.

Технику промене боје очију развио је доктор Кенет Розентал из Њујорка, а поступак се зове „вештачки имплант дужице“ и подразумева убацивање танког импланта у око које би променило изглед и боју дужице.

Вештачки имплант се може користити у козметичке сврхе, али и за лечење неких болести као што је на пример стање пигмента које узрокује да једна особа има очи различите боје. У неким случајевима, ова процедура се чак може користити и за враћање вида.

Процедура подразумева стварање реза на рожњачи и убацивање импланта. Убацивање импланата траје петнаест минута по оку и врши се под локалном анестезијом.

Иако се операција сматра безопасном, неки пацијенти имају нуспојаве попут инфекције ока, осетљивости на светло и упала. Међутим, импланти се лако могу извадити уколико стварају веће проблеме.

За потпуни опоравак је потребно између једног и два месеца.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here