Насловна Политика Косовић: Локална власт глува и слијепа на проблеме који се гомилају у...

Косовић: Локална власт глува и слијепа на проблеме који се гомилају у Бару

0
ПОДИЈЕЛИ

Члан Општинског одбора Бар Грађанског покрета УРА, Жељко Косовић истакао је да се годинама у барској општини проблем гомилају а не рјешавају. Као један од великих проблема у љетњем периоду он наводи километарске колоне аутомобила које се протежу дуж цијеле барске ривијере.

“Вјероватно ће људи који управљају градом рећи да је ово најбоља сезона и да је то плод њиховог напорног и дугогодишњег рада, заборављајући притом на километарске гужве дуж барске ривијере које руже слику. Ми у покрету УРА у Бару мишљења смо да су гужве плод њиховог дугогодишњег нерада и недомаћинског односа према нашим гостима, као и према грађанима Бара.”, истиче Косовић.

Косовић истиче да УРА Бар овог пута не жели да полемише о „раду“ локалне самоуправе, јер су грађани Бара добро упознати са њим.

“Овим путем желимо да понудимо конкретна решења која би била лако изводљива у пракси. Осим фамозних и супер јефтиних пасарела о којима се прича годинама, једно од тренутно најбољих рјешења је и реконструкција путног правца од Бара до Вирпазара, преко Сутормана. О том путу се доста причало и писало, а сада би било крајње вријеме да се одговорни људи у локалној власти уозбиље и нешто конкретно ураде по овом питању. Сигурни смо да је то неопходно рјешење, док се не направи заобилазница око Бара или траса аутопута која је планирана за овај дио Црне Горе.”,нагласио је Косовић.

Косовић предлаже и да би се путем Бар – Вирпазар могао преусмјерити велики дио саобраћаја који иде према Подгорици, и напомиње да је то једини алтернативни излаз из Бара на дијелу пута између Бара и Сутомора.

“Да не помињемо и туристички значај ове трасе, на којој се налазе и неки од “најљепших видиковаца”, а до којих туристи нијесу у могућности да дођу, осим теренским возилом или пјешке.” каже Косовић.

Напомиње и то да је реконструкција поменуте дионице ствар реалне обавезе власти према грађанима територије Бара који живе у селима гдје поменута дионица пролази.

Косовић закључује да је свјестан да ће на све ове конструктивне приједлоге актуелна власт остати глува, али са задовољством истиче да ће таква власт ускоро бити дио прошлости у граду под Румијом.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here