Насловна Политика Предсједништво ДФ-а: Удруженим снагама опозиције и грађана може се остварити слобода

Предсједништво ДФ-а: Удруженим снагама опозиције и грађана може се остварити слобода

2
ПОДИЈЕЛИ

Предсједништво Демократског фронта је посјетило Томашево, гдје је своје активисте и грађане упознало са актуелном политичком ситуацијум и планираним активностима.

Чланови Предсједништва су истакли да се Црна Гора налази у дубокој кризи, како политичкој и економској, тако и моралној и духовној, да је заточена од стране криминогеног режима, да је све присутнија дискриминација по идентитетском и социјалном статусу, да су све већи изазови пред којима се она налази, те да криза може да кулминира потпуним сломом.

„Демократски фронт, као најјачи опозициони чинилац на политичкој сцени Црне Горе, са јасним антирежимским ставом и дјеловањем,“ како су нагласили, „је у континуитету изложен најбруталнијим нападима државних и парадржавних криминалних структура, а против лидера тог савеза воде намонтирани судски процеси.“ Нагласили су, да су њихове присталице привођене, малтретиране, пребијане и осуђиване. Данас су, како су рекли, њихови истакнути функционери Михаило Чађановић, Дејан Вујисић и Жељко Шћепановић, као и Момир Николић, као политички затвореници на правди Бога мјесецима утамничени у Спушким казаматима.

Предсједништво је присутнима изнијело план активности за наредни период. Већ ових дана имају намјеру да упуте позив свим опозиционих субјектима на заједничко дјеловање, како би из пасивног стања бојкота Парламента, прешли у активну позицију која би резултирала свеопштим пријевременим слободним изборима. Такође су истакли, да само нестраначки кандидат на тако припремљеним изборима би однио сигурну побједу.

Присутни грађани су сагласни да је овакво стање неиздрживо, да нам слободу нико самостално не може донијети, већ да једино удруженим снагама цијеле опозиционе сцене и свих слободомислећих грађана, се може постићи историјски циљ. Предлагањем нестраначког кандидата за Предсједника Црне Горе, Предсједништво ДФ-а показује да је Демократском фронту јавни интерес испред партијског и личног, да нарасле сујете појединих лидера треба елиминисати, те да је то једини начин да се стави до знања да су политичари с народом и да се истински боре за смјену овог режима, нагласили су из највеће опозиционе групације.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here