Насловна Архива Коначно се дозвали памети: Уставни суд сјутра о надокнадама за мајке (ВИДЕО)

Коначно се дозвали памети: Уставни суд сјутра о надокнадама за мајке (ВИДЕО)

11
ПОДИЈЕЛИ

Уставни суд Црне Горе сјутра ће расправљати да ли су Влада и Скупштина могле да смање висину накнада мајкама са троје и више дјеце.

Раније је из тог суда најаљено како расправа о том питању није приоритет, али су промијенили мишљење након вишедневног штрајка мајки испред Скупштине Црне Горе.

Влада је прошле седмице предложила том суду да донесе рјешења којим се одбијају иницијативе Уније слободних синдиката, Демократа, чланице Форума жена Демократске народне партије и Милана Додеровића из Подгорице о укидају одлуке о смањењу накнада мајкама.

Извршна власт сматра да је постојао легитимни циљ да се накнаде смање и да се та одредба измијењеног закона не може тумачити са аспекта уставног начела забране ретроактивности.

Уставни суд ће о законским рјешењима која се односе на мајке са троје и више дјеце и одредбама које се тичу смањења накнада одлучити на првој сљедећој сједници заказаној за петак, казали су из те институције.

Мајке које су испред зграде парламента окупиле у 2. марта захтијевају укидање закона којим им се смањују накнаде. Оне су поручиле су да ће са протестом наставити до даљњег.

Мајке протестују јер је Влада, у склопу мјера штедње, смањила накнаде са 336 на 264 евра, и са 192 на 144 евра.

https://youtu.be/C9WjTEgZgck

11 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Zasto srpske trobojke, zasto samo cirilica, zasto aktivisti DF-a iza …. Nema oponiranja bez srpstva. ishoda i uhoda i zahoda crnogorske politicke scene Jednostavno nastavak onoga sto DF radi godinu i po dana u novom pakovanju. Ne znaci da neke majke nisu radi svoje nevolje tu, ali su u pitanju novi nasrtaji Srbadije (preko majki i “majki”) Ovo je jednonacionalni skup

  • 0
   0

   ЗАШТО ОРХАН ШАХМАНОВИЋ ЗАШТО АНДРИЈА ПОПОВИЋ СЕ ИЗВИЊАВА МАЈКАМА

   ПОЛАКО МАЛИ И ОВАМО ЋЕШ ПРИМАТИ ПЛАТУ АКО СЕ ПОКАЖЕШ КАО ДОБАР ОБАВЕШТАЈАЦ

 2. 0
  0

  Vazda je bilo “ Sit gladnome ne vjeruje “. Osilila se bagra podanička pa čeka što će im gazde reći. Da je poštenja i ljudskosti u njima ,to su trebali zakazati isti dan kada su počeli protesti.

 3. 0
  0

  Ustavni sud da postoji odavno već ne bi dozvolio da se krši od strane DPS-a međunarodni pravni princip i da sve što je starije važi ako je donjeto i povoljnije u tom trenutku,a ne ovako kriminalci donesu novi zakon a stari gurnu u beton ko da nije postojao.Da je toga ne bi ni ove sramote u pokroviteljstvu fašističke EU sa majkama ni bilo.

 4. 0
  0

  Зато што је то народна застава и што је то народно писмо. Народа што је ође хиљадама година, српскога народа неуништивог. Глупо ти питање, што значи да си не знавен, у најмању руку.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here