Насловна Архива ГИ „За нас“ подстакнута протестом мајки: Почињемо серију протеста

ГИ „За нас“ подстакнута протестом мајки: Почињемо серију протеста

0
ПОДИЈЕЛИ

Грађанска иницијатива (ГИ) „За нас“, са сродним организацијама, почеће серију протеста широм Црне Горе, од којих ће први бити одржан у Бијелом Пољу у суботу, најављено са прес конференције те организације.

Чланови ГИ „За нас“ већ 74. дан протестују испред Скупштине Црне Горе, незадовољни ситуацијом у држави, појашњавајући да их је на организацију протеста подстакао однос надлежних према мајкама корисницама накнада са троје и више дјеце.

Представник ГИ „За нас“, Демир Хоџић, најавио је да ће та организација почети серију протесних шетњи широм Црне Горе, и организовати јавне трибине са грађанима и академском заједницом.

„Црногорско прољеће је почело. Све бујице и потоци слободе треба да се слију у једну велику ријеку слободе која ће да сруши 30 година стару брану, која нас одваја од слободе. Због нових генерација, имамо обавезу да је срушимо“, поручио је Хоџић у ПР Центру.

Он је казао да Црна Гора не смије да дозволи да изгуби више ниједног младог, школованог грађанина.

„Даћемо све, и задњи атом снаге да се изборимо за бољу Црну Гору свих нас, за наше мајке, за нашу дјецу, за нашу будућност, за нас“, рекао је Хоџић.

Према његовим ријечима, ГИ „За нас“ остаје посвећена удруживању свих опозиционих политичких, али и грађанских организација које желе да се „активно боре“ за промјену система.

„Препознајемо разнородност опозиционих странака, чији партијски програми лимитирају могућност заједничког дјеловања. Ипак, остављамо отворена врата да у сваком тренутку помогнемо као медијатори, али и партнери за минимум сагласја око планова активног дјеловања“, казао је Хоџић.

Члан ГИ „За нас“, Драган Сошић, истакао је да „катастрофална“ социо-економска ситуација у Црној Гори захтијева да грађани реагују и најавио да ће прва протесна шетња бити организована у Бијелом Пољу.

„Најављујем протесну шетњу у Бијелом Пољу, у суботу, у 12 сати испред зграде Општине. То је почетак наше борбе за даљу демократизацију црногорског друштва“, поручио је Сошић.

Патриција Побрић из ГИ „За нас“, оцијенила је да се црногорско друштво, поред социо-економске и политичке кризе, налази и у „великој моралној кризи“.

„Ова власт наставља са стратегијом „завади па владај“, наставља са насиљем над својим грађанима, са непоштовањем Устава, наставља са дизањем тензија кроз медије, кроз образовни систем“, поручила је Побрић.

Она је позвала грађане, невладине организације и опозиционе партије да заједно дјелују, да би се, како је објаснила, ријешио проблем мајки корисница накнада са троје и више дјеце, које данима протестују испред Скупштине Црне Горе.

„Предлажемо да са свих страна нападнемо кризну ситуацију, кроз партије, грађанске групе, кроз цивилни сектор и свак нека дјелује на свој начин“, закључила је Побрић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here