Насловна Архива Савковић: Ударили су на најнежнију популацију која је темељ Црне Горе

Савковић: Ударили су на најнежнију популацију која је темељ Црне Горе

3
ПОДИЈЕЛИ

Ударили су на најнежнију популацију па сада мисле и размишљају како да одбране оно у шта су се увалили, просто и једноставно, казала је председница координационог одбора мајки Жељка Савковић, поручујући Влади ЦГ да само треба да признају да су погрешили.

„Људски је грешити. Признајте да је најлакше било ударити на најнежније, зато што оне најнежније у ствари су најстаменије, зато су оне темељи Црне Горе, зато што су темељи света“, казала је Савковићева. 

У обраћању мајкама које већ 21 дан протестују испред Скупштине док велики број њих девет дана штрајкује глађу, Савковићева је поручила да када су им умањили правом стечене накнаде нису рачунали на то да су мајке борци, да оне сада бране Црну Гору и да оне неће поклекнути.

majke 6

„Ми имамо подршку наших породица, и ако нас они моле да поклекнемо и одустанемо ми то нећемо учинити, јер ми смо мајке, ми смо борци“, казала је она додајући да је Влада ЦГ иоле рачунала да на потезе мајки, не би им падало напамет да изгласавају закон који је мајкама нанео штету.

Ако остане и једна мајка на платоу испред Скупштине, каже она, то је 22.000 мајки.

„Питају нас шта мислимо о одлуци Уставног суда што ће у петак да почне да разматра питање мајки. Шта мислимо? Не мислимо ништа, где су били до сада. Шта мислимо, мислимо да ће поступити по закону, јер ако тако не поступе држава Црне Гора више неће постојати“, истакла је Савковићева додајући да уколико Уставни суд не поступи по закону убиће оно што је најсветије сваком црногорцу у дубини душе, оно што поштује и цијени.

„Убиће мајку“, истакла је она.

„Шта они раде, 21 дан гледају како мајке страдају. Шта они гледају? Како мајк већ девети дан на тротоару, плочнику испред врата Скупштине Црне Горе, гладују! Зашто гладују, па сигурно не зато што им је мило“, поручила је Савковићева.

majke

Савковићева је поручила мајкама да ову ноћ посвете себи.

„Само нама мајкама, желимо да уживамо у вој ноћи, без тензија, да се опустимо да се посветимо себи“, казала је она  затим замолила мајке које су присутне да моменте које осећају поделе са осталим учесницама протеста.

Вечерас је, само за мајке рецитовала и Ивана Оташевић са Цетиња.

 

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Е ово су Лавице! А ђе је која шатро лавица да их подржи макар пар сати. Чекају ред за билборд и промо скуп, наравно дпсов

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here