Насловна Издвојено Универзална доказна пилула – “Рекао ми Еди”

Универзална доказна пилула – “Рекао ми Еди”

16
vladimir božović
Владимир Божовић

Једино оружје које је виђено у црногорском „државном удару“ је полицијско.

Пише: Владимир Божовић*

,,Рекао ми Еди”, звучи као реченица коју изговара збуњени амерички дечак да би помињањем измишљеног пријатеља оправдао несташлук. Међутим, у црногорској збиљи она има битно другачији смисао. Њу бесомучно понавља Саша Синђелић, човек из света криминала, тренутно у улози сведока сарадника у поступку за „државни удар“. У његовом исказу, Еди је злочести Рус, творац терористичке мреже за свргавање црногорског режима. С друге стране, „Рекао ми Еди“ служи и као пилула универзалног дејства у којој се налази комплетан доказни материјал тужилаштва. На крају, та реченица прераста у епитаф неинтелигентне монтаже која своју „генетику“ вуче из Бомбашке афере 1908. Еди је у свему, решава све. Бави се војним планирањем „државног удара“, геополитичким односима, али и бојом тракица које ће „терористи“ носити у ноћи планираног преврата.

У тренутку док се НАТО бирократија грчевито бори за смисао свог постојања, а црногорски режим „хвата ваздух“, улазак Црне Горе у НАТО је успостављен као циљ у коме су се сусрели интереси обе стране. Међутим, Милу Ђукановићу је, и поред „уходаног механизма победе“, било врло тесно на изборима 2016. Стога је, још једном, „државни удар“ изабран као спасоносно решење. НАТО службе су „инвестирале“ у политичку и медијску подршку, док је оперативни део препуштен „домаћој памети“. Тако су половином 2016. одређени састојци „државног удара“: српски националисти, оружје, дуга рука Москве и наравно сведок сарадник који у судском поступку треба да потврди оптужницу.

Најпре, бројна патриотска удружења Србије „бомбардована“ су позивима за одлазак у Подгорицу. Несрећни људи су уплитани у мрежу помоћу различитих „мамаца“ од четничког окупљања, анти-НАТО скупа, разних промоција до ходочашћа. Отприлике, дошла је петина од позваних. Синђелић се очајнички трудио да увуче и ветеране из Донбаса како би уозбиљио „војни потенцијал“ монтаже, али му се то изјаловило. Тако су се, у потпуно насумичној селекцији, на оптуженичкој клупи за „терористе“ нашли старци и жене, оболели и убоги људи, без снаге и војног искуства.

Заказали су режисери ,,државног удара” и са оружјем. Један од учесника тужилачко-полицијске фарсе, Мирко Велимировић, рекао је да је лично уништио оружје које је купио на КиМ. Сем што не постоји ниједан доказ за ту тврдњу, поставља се питање: Зашто би неко куповао оружје да би га одмах потом уништио? На крају, једино оружје које је виђено у ,,државном удару” је полицијско. Према званичној документацији, узето је на реверс и постављено у кући високог полицијског функционера. Куриозитет је да је распоређено на начин као да га је неко заиста скривао. Све је било ,,лепо” припремљено да у кућу уђе генерал Дикић и да буде ухапшен пред камерама. На то га је „мамио” управо Велимировић, позивајући га ,,на по једну”. Међутим, генерал није прихватио ,,невин” позив и план је пропао. За ово се, наравно, не би никад сазнало, да ,,домаћа памет”, погубљена између више сценарија, није оставила документ у списима предмета под називом ,,Фото-елаборат о ПРОНАЂЕНОМ оружју”, прављен по стандардима криминалистичке обраде као када полиција заиста пронађе нелегално оружје.

Саша Синђелић, сведок сарадник, има ,,импресиван” криминални досије – од бруталног убиства до оружаног напада на полицију 2002. године, када је био војни обвезник. Међутим, војни суд се у том случају прогласио ненадлежним. Овај ,,детаљ” не би имао посебну тежину да председавајући тог војно-судског већа није био, гле чуда, главни специјални тужилац Миливоје Катнић. Да ли то истовремено објашњава и чињеницу да је Синђелић у актуелном поступку званично уведен као Александар иако не поседује ниједан лични документ на то име? Синђелић, у исказу пред истражним судијом каже да је о Едију, као и о акцијама које је са њим спроводио, редовно обавештавао свој контакт у БИА. Дакле, он тиме укључује БИА као помагача у спровођењу ,,државног удара” у Црној Гори. Такође, Еди му је рекао да ће у Подгорици, на дан избора, оружано деловати 50 руских специјалаца. Међутим, Миливоје Катнић је у току суђења потцртао да су ти Руси били на Златибору где су чекали „знак“ за почетак акције. Да ли је званична Србија ,,пречула” тешку оптужбу да је инострана војна јединица са њене територије спремала терористички акт у суседној земљи?

Случај „државни удар“ је постао огледни пример како брутални прогон десетине потпуно невиних људи служи као параван за остварење политичких циљева. И како сила Бога не моли у бесудној земљи, а наивне представе о вредностима 21. века копне пред очима уплашених грађана.

*Председник ИО Матице српске у Црној Гори

Извор: Политика

 

16 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  1

  Pa sto rusi ne isporuce Edija kada je >izmisljen lik< i time rijese sve nedoumice ?
  Nece jer su provaljeni , eno ni Nikica ne daju .
  Trag novca vodi do DF-a , optuzeni potvrdjuju da su dosli na zakazani skup DF-a , svjedoci saradnici oznacavaju DF kao organizatore , u kampanji je DF najavljivao neki kastig ..
  Sve je jasno !
  Probali ste pa ste provaljeni i sada cete odgovarati pred Zakonom !

  • 0
   1

   Коме кога да испоруче!?Ти си,пријатељу,прескочио терапију.Пробај замислити ово;Руси изабрали америчког предсједника,предсједника најјаче војне силе,са безбројним службама које штите исту ту Америку.Исти ти Руси не могу ништа земљи од 600000 становника,од којих половина не подржава власт,која има пар хиљада људи у безбједоносном сектору,и практично нема војску!?Изгледа да је твој господар Супермен,или је можда ово смислио да сачува власт,гурне земљу у НАТО,и купи себи још пар година власти!?

   • 0
    1

    Ovo je RUGANJE sa CG narodom. Milo je napravio od pojma DRZAVNI UDAR – ZA*EBANCIJU. Zamisli da Rusija organizuje da svrgne Mila i angazuje ove dve protuve – Paju i Sindju. Dadnu im neogranicene pare! Ako hoce milion, dva miliona, pet miliona EVRA, SS500, nema problema, samo treba traziti.

    ‘Ajde da i to nekako svarimo. Profesori na Elektro-Tehnichkom Faxu su bili zauzeti, pa su morali da angazuju vucibatine, osudjene ubice.

    Ali pazi dalje kako su pripremili drzavni udar: NA BUVLJOJ PIJACI U BUBANJ POTOKU. „Specijalne“ kombinezone, brojevi nisu vazni, uzimaj sta ti nude, bodljikavu zicu, shok bombe, suzavac…!

    A ko ce sve to da prebaci preko granice? Onaj tupavi Paja, koji je mislio da je dron helikopter u kome ce doci Sindja!

    Kad ce prebaciti tu svu opremu? Dan uochi drzavnog udara (Izbora u CG)!

    Zamisli da pozoves Vojsku na Kosovo ili planiras da napadnes ISIS na Raku, a da im das opremu dan uoci bitke.
    .
    .
    .
    Ehh sad zamisli da Dikic, njegova barbika Ruzic, Branka Milic i oni keramicari nisu bili uhapseni, vec je Milo pustio Paju da prebaci svu opremu u PG i da dodje do PODELE OPREME UCHESNICIMA!

    Barbika Ruzic je svedocila kako je taj dan (15 oktobar) bilo strasno nevreme. Muvali su se oko „Delte“, pokisli, pa je posle ona sushila charape… Verovatno su svi bili pokisli, smrznuti. U toj situaciji stize Vojvoda Paja sa kombijem gde su one dve kese (Sindja platio Pajin rachun 29 000 evra… jeftin drzavni udar), sto je napunio na buvljaku u Bubanj Potoku. Tu su svi „specijalni“ kombinezoni, pracke, bodljikava zica, lisice, shok bombe, plave mashne da se svi oznache… Zamislite taj karambol, kad Paja dodje do pansiona gde su teroristi odseli, otvori vrata od kombija i saopsti svojoj vojsci da se sami posluze, da svako nadje svoj broj….. General moze da bude zaduzen za bodljikavu zicu i lisice…

    • 1
     0

     Pazi koji je problem imao Milo (Beba, Katnic, Pazin): Nema drzavnog udara „na shake“. To ni deca ne rade kad se igraju. I oni uzmu nekakve drvene pushke, sto je u njihovim ocima stvarno oruzje. Znaci mora se imati oruzje. Oruzje su uzeli od CG POLICIJE i smestili su ga u kucu policajca u PG! To je bilo OK da se snimi iz daleka za TV, ali sudjenje je sasvim nesto trece. Ima 10 advokata, neki su bili i sudije – kako njima objasniti – koji su SERIJSKI BROJEVI, gde je to sve kupljeno?

     Tako su morali da „bace“ pushke u nepostojece jezero.

     Sad su dosli na udarnu grupu – koju je kobajagi PREDVODIO DIKIC, pod komandom Sindje i pod vrhovnom komandom Edija. Nije OK da samo imaju „specijalne“ kombinezone i Motorole – onda nema kriminala, nema nikakvog drzavnog udara. Moraju da imaju makar PRACKE. Onda su se odlucili da u pricu ubace i LISICE, SHOK BOMBE, SUZAVAC, BODLJIKAVU ZICU… Sad vec imamo ozbiljni drzavni udar.

     Medjutim tu je iskrsnuo novi veliki problem: Sta Sindja da kaze – gde je kupio ta specijalna oruzja uz pracke i kombinezone. Da kazu da su dobili od Albanaca krijumcara? ISIS Boshnjaka? Naaa. Nije dobro. Pocece da kopaju – gde shta? Onda su se odluchili da Sindja kaze da je to sve nabavio na BUVLJACIMA! Shok bombe? Ehh to ima po svim buvljacima. Domacice kupuju to da se brane od napasnika. Zamisli! To je bila njihova konacna verzija. Tako su sve kupili na buvljacima. Kojim buvljacima? Eee pa uglavnom na Bubanj Potoku, pa u Rumi, Pancevu, gde god je Sidja nasao – kupovao je u malim kolicinama da ne skrene paznju. Na taj nacin advokati ne mogu dalje da istrazuju, gde, od koga si kupio shok bombe? Na raznim buvljacima. Zavrsena prica. Ispalo je smeshno – da je Rusija organizovala drzavni udar kupovinom na buvljacima!

     Kad je Paja svedocio i totalno sve upr*kao sa njegovim bachenim puskama (sto je videli smo bilo jedino resenje, da se izbegne josh gora muka – ispitivanje – gde su puske nabavljene, kako, ko?), onda se Katnic oglasio sa onom vescu da su Ruski specijalci bili na Zlatiboru. Vucko je na to reagovao – da je to LAZ (nije mogao da im nastavi da pomaze u LAGANJU).

  • 0
   0

   Rekao si nesto, sto je vrlo vazno, za ovaj slucaj.

   Rekao bi covek da nisi procitao ni 1 slovo od gornjeg briljantnog clanka.

   Medjutim, to nije bitno. Bitno je da se IDEOLOSKI PROTIVNICI – hapse i isporucuju. Videcemo posle, ima li tu ishta. Bitno je da se oni UKALJAJU, ZIGOSHU, PROGLASE TERORISTIMA, UPLITACHIMA U MILOVE POSLOVE.

   Kad pogledas prichu onog LAZOVA, ali u originalu, iz transkripa, svaka recenica, kad je polako procitash, vidish da je GOLA LAZ.

   Svi vidimo da je prica onako djuture, SPRDNJA. Medjutim da bi videli da je SVAKA RECENICA laz, tu ti treba malo vishe nauke.

   Jedno od pravila na sudu pri ispitivanju je – PITAJ GA ZA NAJSITNIJE DETALJE.

   Milova sutkinja toliko zna. Ona koristi razna oruzja da spasi sto se spasiti moze, sto je njena njena nemoguca misija. Ranije bi rekla: „TO SUD (ona misli da je ona sud) NE ZANIMA“! To je nesto kao ova univerzalna dokazna fraza, koju Sindja izgovara, UVEK KAD BUDE SATERAN U COSHAK („Reche mi jednom, jedan Edi“). Tu glupost je sutkinja ostavila uz nekoliko drugih (Nije pitala Sindju, da li je Srbin, da li govori i razume Milov izmishljeni jezik, pa su advokati morali da preuzmu tu sprdnju da postave to isto pitanje). Sad joj je glavno oruzje, cim Sindja zaglibi, ona prekine advokata:

   „To je LAZOV rekao vec 10 puta“.

   Na to advokat odgovara: „Nije“!

   Sutkinja ne popusta: „Jeste! Ja sam ga cula. Nabrojao je sve to. Ne secam se svih detalja, ali je nabrojao….’Ajde nemojte tamo da se smejete. Knezevicu, videla sam da se smejete.“

   Knezevic: „Pa ne mogu vala zenska glavo da izdrzim, da se ne smejem“.

   Sutkinja: „Nemojte. Nemojte. Ovo je sudnica, nije kafana. Ne mozete ovde da unesete hranu da jedete i da se smijete. ‘Ajde uozbiljite se“!

   I sta je efekat ovoga. LAZOVU je dato 5-6 minuta da se sabere.

   • 0
    0

    Internet diskusije su pune LAZOVA. Ljudi natakare sebi razne titule, predstavljaju se da su ovo, ono. Kako uhvatiti lazova u lazi? Pustite ga da kaze 10 punih recenica u nizu i tachno mozete videti, koliko je odgurao u skoli, da li je ekspert u onome sto tvrdi da je. Postoje kljucne rechi, koje lazova odaju ili ga chine ekspertom.

    Case in point (konkretno):

    Sinja je rekao da ga je Edi ispitivao 5 sati na poligrafu. Setite se sta sam gore rekao, da je njegova svaka izgovorena recenica – laz. Da bi to uocio(la), treba ti nauka, INTRINSICKA ANALIZA.

    Kad je rekao da su ga ispitivali 5 sati na poligrafu, ljudi prelete preko toga i to postane nesto sto je – moguce. Mozda?

    Stani i razmisli. Znash li i razmisli. 5 sati. Da li znash, koliko je 5 sati. Recimo dadnu ti Sindju – hoces da vidish da li je podoban da organizuje drzavni udar protiv Mila, pocni sa ispitivanjem. Sta ima da ga pitash za 5 sati? Kako se zoves? Sindja? Da li radish za neku ambasadu? Ne. Da li si ubio nekoga? Ne. Kako si stigao u Moskvu? Avionom. Jesi li ozenjen? Da. Imas li dece? Ne. Imash li kakve skole? Napustio sam 2 gi razred srednje prehrambene. Imas li organizaciju? Imam „Vukovi“. Koliko imas clanova? Samo mene. Sta mislis o Milu? Kriminalac. Cela porodica su kriminalci“. Cime se izdrzavas? Prodajem majice na buvljaku u Bubanj Potoku. Gde je 5 sati?? Sta da pricas sa Sindjom 5 sati? Sta ce ti poligraf da vidis da je VUCIBATINA, PRIMITIVNI OLOSH SA BUVLJAKA, LAZOV. Koja bi to budala – tek srela ovu drogiranu avetinju (koji zuri u prazno, ukochenim pogledom), stavila ga na 5 h poligraf i proglasila da je 100% prosao? Odmah potom mu daje NEGRANICENE PARE U EVRIMA!

    • 0
     0

     Petronijevic je bio sudija. Drzi se detalja. Medjutim u pripremi mora da se studioznije pripremi, znajuci da je SVAKA IZGOVORENA RECENICA LAZOVA – LAZ.

     Primer 1:

     Sindja kaze da je prosao 5 h poligraf test. Edi mu je rekao – ne samo da je prosao, vec je prosao 100%. Sve sto je rekao je tacno. Zamisli!

     Izmedju ostalog, rekao je da nije nikad ubio coveka. U HR postoji pravosnazna presuda, Sindja je UBICA U BEKSTVU.

     Primer 2: Sindja je rekao da je 5 h poligraf bio na ruskom. Petronijevic je pokusao da ga tu uhvati u lazi: Kako se kaze na ruskom „bodljikava zica“. I gle cuda, LAZOV je znao!

     Ali obratite paznju na detalje: Odgovorio je kao i topa i dodao „tako nekako“. To kazesh, kad nisi siguran. Sutkinja ponavlja sve kao papagaj, da se unese u zapisnik (iako postoji CD snimak), ali nije u stanju da ponovu 2 komplikovane reci (ona ne zna dobro ni srpski). Tad Sindja ponovi chisto, glasno i jasno. Ovog puta nije rekao „tako nekako, nisam siguran“! Sta to znaci? NAUCHENA PESNICA. Spremali su ga godinu dana.

     Da bi znao izraz „bodljikava zica“, mora da si fantastican ekspert. Pitaj ove nashe u US, koji su po skoli u rangu Sindje i zive u US 20, 30 godina – nijedan nece znati tu rec (2 reci) na engleskom. Kako je prodavac majica sa buvljaka znao za tako neshto? Pripreman godinu dana. Naucio pesmicu.

     Pitajte ga sledeci put:

     „Mozete li da prevedete neku KONDICIONAL RECENICU sa srpskog na ruski“?
     „Prevedite: „Spushtah se ja na vashe uze, umalo se uze ne prekine“ (Njegosh)

     Covek, koji na stranom jeziku zna za reci „bodljikava zica“ ne treba da ima problema sa bilo kojim prevodom.

     • 0
      0

      Sindjelic DONIRAO ZA DRZAVNI UDAR 36 000 EVRA!!!

      LAZOV je imao problem sa parama koji mu je edi davao. Davao mu je novcanice od 500 evra. Bile su chiste, kao izvadjene iz shtamparije! On zaboravio, nije ovo CIA, MI6. Otkud Rusima sveze stampani evri?

      lazov je jako oprezan. Ne mozes da organizujes drzavni udar sa „sumnjivim“ svezim parama. Ljudi postaju sumnjicavi. Kako resiti taj problem. LAZOV uzima svoje, licne evre i mesha ih sa onim Edijevim. Kao da to meshanje moze da otkloni navodnu sumnju. Tako je LAZOV dodao oko 36 000 svojih, zguzvanih evra da pomogne da se organizuje Milovo hapsenje!

      Ehh sad i to nekako mozemo da svarimo. LAZOV JE VRLO OBAZRIV, hteo je da eliminise svaku sumnju, da kad da Dikicu nove novcanice da tu ima i zguzvanih para. Medjutim, sta se dogodilo na kraju? Dikica i Paju pohapsili u CG. Sindja je u BG. Ide u BIA da se preda, da bude isporucen i gle strasnog cuda: Predade BIA sve preostale pare UKLJUCUJUCI I ONIH NJEGOVIH 36 000 EVRA!! Lopov, dzukela zaboravio da od zbira koji je dao Paji, Dikicu, Bogicevicu … ODUZME SVOJIH 36 000 EVRA i da to ostavi svojoj zeni, koja se poradja, svojoj majci, bratu…, pre nego sto krene na dugu robiju.

  • 0
   0

   Sve i da su probali, gdje su dokazi strucnjace? koliko znam bez dokaza niko nije do sad osudjivan, a mozda ovdje hoce…Koji tragovi novca o cemu pricas o tome nije bilo rijeci, no reci mi sa cim da naprave rzavni udar, prackama kombinezonima i stitnicima za jajca…Moze biti…

  • 0
   0

   ti si jedna najobičnija bivša policajska ulizica. a sasvim suprotno misliš. mnogo si novca zaradio i manipulišeš. kada bi sjutra ovi iz df. došli na vlast odmah bi bio za njih

 2. 0
  1

  Evo śutra brat Sinđa Minđa nastavlja śedočenje za terorizam u pokušaju , a protiv osumnjičenih domaćih janjičara i njihovih „elemenata inostranosti“ već je iznijeto dovoljno dokaza da će mnozina zimiti u Spužu !
  Zato samo opušteno , bez śekirancije , a śutra svi pored tv ekrana da čujete što je spremao DF građanima Crne Gore !

 3. 0
  0

  Nijesmo mislili da se u sudu pise proza i poezija,iza Matije Beckovica i Rece mi jedna covjek na jedno mjesto,dobismo od Sindjelica Rece mi EDI, kod Milivoja.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here