Насловна Друштво Укинута пресуда Дарку Шарићу за шверц кокаина

Укинута пресуда Дарку Шарићу за шверц кокаина

0
ПОДИЈЕЛИ

Апелациони суд у Београду укинуо је пресуду Дарку Шарићу којом је осуђен на 20 година затвора због организовања шверца кокаина и наложио ново суђење, пише на сајту овог суда.

Суд је данас поподне објавио на свом сајту да је 25. маја донијета одлука да се укине пресуда Шарићу и члановима његове групе, али без навођења детаља због чега је тако одлучено. У саопштењу пише да ће Шарић остати у притвору, преноси КРИК.

Шарић и чланови његове групе осуђени су у јулу прошле године послије пет година суђења. Шарић, као шеф организације, осуђен је на максималну казну за шверц кокаина, односно на 20 година затвора.

Вијеће Вишег суда у саставу Синиша Петровић, Александар Трешњев и Владимир Вучинић донијело је одлуку већином гласова што значи да је један од судија гласао да се Шарић не осуди на максималну казну. Није познато, међутим, који судија је како гласао, пише КРИК.

Вучинић, који је у међувремену напустио судство, рекао је за КРИК да је два дана прије објављивања пресуде да је одбрана доставила захтјев за његово изузеће, што му се догодило први пут у каријери.

Суђење је почело у септембру 2010. године без Шарића који је био у бјекству и судило му се у одсуству. За њим је почетком те године Србија расписала потјерницу, али већ га је било немогуће наћи.

У априлу 2010. године Тужилаштво за организовани криминал подигло је прву оптужницу против Шарића и двадесетак чланова његове групе за међународни шверц кокаина из Латинске Америке у Европу. Тројица оптужених постали су свједоци сарадници на основу чијих исказа је тужилаштво подигло још четири оптужнице. На свим оптужницама је укупно 36 особа за кријумчарење око 5,8 тона дроге.

Шарић се предао прије двије године, а јавност како у Србији, тако и у Црној Гори је ишчекивала шта ће Шарић рећи и да ли ће разоткрити своје политичке везе. Ништа од овога није се догодило, а из суднице Шарић је једино покретао афере. Негирао је да је учествовао у шверцу кокаина рекавши да је жртва обрачуна српских и црногорских власти и да се предао јер је осјетио да због промјене политичке климе у Србији може да очекује поштено суђење.

Против Шарића у току је и поступак за прање око 22 милиона еура зарађених продајом кокаина. Овај поступак је, услијед промјене судског вијећа, кренуо испочетка.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here