Насловна Насловна Медојевић: Неко ће морати на робију, Катнић или лидери ДФ

Медојевић: Неко ће морати на робију, Катнић или лидери ДФ

8
ПОДИЈЕЛИ

Одлуком Вишег суда да двојица оптужених за организацију државног удара на дан избора 16.10. Синђлелићу и Велимировићу, да статус сведока сарадника, комплетирана је фарса, режирана од Бебе Поповића, наручена од Мила Ђукановића, а спроведена од Миливоја Катнића, рекао је функционер Демократског фронта Небојша Медојевић након што је предсједник Вишег суда у Подгорици Борис Савић прихватио данас споразум који је Мирко Велимировић склопио са Специјалним тужилаштвом у којем је признао да је био члан криминалне организације.

„Читав државни удар се свео на двојицу непостојећих Руса, које оптужује двојица шпијуна сарадника српске БИА и црногорске АНБ Синдје и Миндје, које је за потребе Дјукановића и Поповића, ангажовао високи официр АНБ, бивши ратни командант паравојних формација у Хрватској и БИх, који никада није одговарао за ратне злочине, јер је имао подршку, најмоћније стране обавјестајне службе, за коју је обављао прљаве послове“, навео је Медојевић.

Медојевић је нагласио да ће после оваквог сплета догађаја, неко морати да иде у затвор, главни специјални тужилац или лидери ДФ-а.

„Тренутна позиција Катнића је неодржива. Више пута мијења квалификације кривичних дјела, верзије догадјаја, поптисује споразуме о признању кривице са првооптуженим за организацију државног удара, и оптужује двојицу непостојећих Руса као главних организатора. Идеја Катница да се из читавог скандала извуче , са оптуживањем двојице непостојећих Руса, пуштањем на слободу Синђе и Минђе и сталним медијским спекулацијама да иза свега стоји неки непознати командант из ДФ, је неприхватљива. Неко ће морати на робију, Катнић или лидери ДФ“, казао је Медојевић.

Он је позвао Врховног државног тужиоца Ивицу Станковића да суспендује Катнића или да лично поднесе оставку.

„Позивам ВДТ Ивицу Станковића, да одмах суспендује Миливоја Катнића, који је брутално злоупотребио своја уставна и законска овлашћења, и као дио злочиначке терористичке организације ДПС, директно утицао на ток избора у корист ДПС, планирајући политичку дикредитацију ДФ, хапшење лидера ДФ и њихову ликвидацију. Уколико Станковић не може или не смије да суспендује Катнића, онда би морао поднијети оставку због моралних разлога јер је формално он надредјени Катнићу. ДФ као оштећена страна у овом лажном државном удару, има највећи интерес да се до краја расвјетли овај државни удар Ђукановића, Поповића и Катнића, јер се ради о најсрамнијем покушају увођења отворене диктатуре и физичке елиминације лидера ДФ“, изјавио је Медојевић.

По Медојевићевим ријечима, новоизабрана власт не представља слободну вољу грађана, те да је тренутни случај са наводима државног удара највећа бламажа у историји Црне Горе.

„Катнић је тренутно највећа опасност по мир и стабилност Црне Горе и он мора одмах бити суспендован, а против њега покрента истрага како би се сазнале све околности, које су довеле до највеће бламаже државе Црне Горе у њеној историји и угрозиле мир и стабилност у земљи. Предложити хапшење лидера ДФ, на бази исказа убица, психијатрисјски лијечених болесника, наркомана и шпијуна БИА и АНБ, без иједног материјалног доказа или макар индиције, предствља удар на саме темеље државе Црне Горе, њену демократију, Устав и сувереност. Катнић је тренутно, највећа темпирана бомба, која може да доведе до хаоса у земљи са несагледивим последоицама. Његова смјена је постала императив и предуслов било каквог политичког рјешења кризе и свако ко га подржава, подржава правно, политичко и физичко насиље и урушавање правне државе и уставног поретка“, закључио је Медојевић.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Kao sto to obicno i biva, sve je Mindji, kad vec nije u Sindji!
  … U onoj, da izvinete, raboti.
  Kakva Mindja, takav i tzv. drzavni udar.
  Gonorejican, sve gnoji, do neba zaudara.
  Otamo, dje vrli Katnic pozrtvovano podmece
  glavu, dje nomalan ne bi uturio ni mali prst.
  Ne smeta mu, naviklo je to da gura glavu dje joj nije mjesto.
  I sto je najgore, nista njemu ne fali!
  Danas je jos rumeniji.
  … Prijaju njemu sranja i bolestine!

 2. 0
  0

  Браво Медојевићу.Потпуно сам сагласан.Или ми или они,па да видимо ко ће?

 3. 0
  0

  Neko je (ko uskoro ide u penziju) imao mogućnost da pođe u penziju sa penzijom koja jedva da dohvata 800 eura ili da to isto uradi sa istim iznosom ali sa kovertom od pola miliona ili možda čak i cijeli milion. Malo je zašmurio, malo se isfolirao, malo je odglumio i napravio se lud… Eto njemu fine penzije a još ljepšeg honorara za dobar start njegovim nasljednicima. U isto vrijeme ovi sačuvaše vlast i odagnaše strah od robije barem do isteka sljedećeg mandata. Finta za fintom. Mora im se priznati da su velemajstori u tome.

 4. 0
  0

  Da ne zaboravim. Mandiću treba zabraniti da govori o spoljnoj politici. Kad god o njoj progovori ima 5000 glasova manje. On mora shvatiti da vrijeme nije reverzibilno. Ono neumitno prolazi i u njemu se dešava to što se dešava. Nije moguće zažmuriti i praviti se da se neke stvari mogu izbrisati i ponovo napisati. CG je država sa svojim interesima koji svakom (ali svakom) političaru moraju biti na prvom mjestu. PROŠLA su vremena kada je CG vodila tuđe ratove i za tuđe interese podmetala svoja leđa. To joj se istorijski obilo o glavu. Vidljivo je svakom ko iole poznaje istoriju da su svoji interesi svoji a da oni koji bi interese drugih stavili ispred interesa svoje države ili nenormalni ili pak plaćeni da to rade. Stoga gospodine Mandiću najprije sagledajte interese države u kojoj ste rođeni vi i svaki vaš predak. O interesima drugih neka ti drugi vode računa.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here