Насловна Друштво Мандић: Одустаните од куповине акција Телекома ЦГ, приватизација тог предузећа је оптерећена...

Мандић: Одустаните од куповине акција Телекома ЦГ, приватизација тог предузећа је оптерећена доказаном корупцијом

4
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт позива Хрватски Телеком да одустане од куповине акција Телекома Црне Горе јер је приватизација тог предузећа оптерећена доказаном корупцијом, изјавио је Андрија Мандић предсједник Нове српске демократије и функционер ДФ-а. 

„Због те корупције и непоштовања закона , власт Демократског фронта ће национализовати ово предузеће и вратити га у власништво грађана Црне Горе. Подсјећамо хрватску јавност и Хрватски Телеком да је због корупције у износу од 7,35 милиона евра, коју су предсједнику тадашње Владе Милу Ђукановићу и са њим повезаним лицима, платили директори мађарског Телекома, ово предузеће постало „власништво“ мађарског Телекома. Та корупција је у потпуности доказана пред судовима у САД, а у Скупштини ЦГ је Анкетни одбор био у прилици да саслуша највећи број директних учесника корупције из Владе и некадашњег менаџмента Телекома“, наводи он.

Према ријечима Мандића, да је Црна Гора имала одговорног и послу посвећеног специјалног државног тужиоца поодавно би криминална банда на челу са Милом Ђукановићем била иза браве, а Телеком враћен у државно власништво.

Но, како је Миливоје Катнић постао дио криминалне хоботнице, тај посао се може завршити на задовољавајући начин тек након избора новог човјека на мјесто СДТ. Интересантно је да се прије преузимања власти у САД од стране Доналда Трампа, у оквиру Дојч Телекома, организује оваква врста власничке промјене. Вјероватно, неко добро обавијештен из пословодства ове компаније зна да нова америчка администрација неће имати било каквих обавеза и обзира према локалној корумпираној агентури Мила Ђукановића. Зато се многима жури, под фирмом „унапређења пословања“, вјерујући да брзом продајом акција могу заштитити имовину предузећа створену коруптивним активностима“, закључио је Мандић.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    tako otvoreno im poslati pismo .da ne kazu sjutra nijesmo znali,ili kao Karici dodju iz Rusije jer im je napravljena kao nepravda,e sdada dali ce trezit nazad ono sto su pokrali ostje da se vidi,a ko zna mozada je i on isti tu umijesan

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here