Насловна Друштво Куч: Сјеверу треба отварање нових радних мјеста, a не политиканство партија

Куч: Сјеверу треба отварање нових радних мјеста, a не политиканство партија

0
ПОДИЈЕЛИ

Сјеверу Црне Горе су потребна одржива рјешења која ће бити подређена отварању нових радних мјеста, а не чисто политиканство партија које само говоре да треба и да ће бити боље, али никако да кажу када и како ће бити боље, сматра секретар Општинског одбора Позитивне Црне Горе из Рожаја Шемсо Куч.

semokuc

Он је казао да је препознајући проблем ове регије, Позитивна у скупштинску процедуру предала сет закона за равномјеран развој Сјевера, који су добра основа за опоравак и економски развој.

„Предложеним законским рјешењима Рожаје, као и читав сјевер Црне Горе могу очекивати озбиљне инвестиције и отварање нових радних мјеста, а што је најважније, зауставило би се даље исељавање становништва. Сјевер је прије 30 година издржавао југ Црне Горе, а данас је “социјални случај”, из којег полако, системски нестаје огромни капитал, а грађани бивају из дана у дан све сиромашнији“, оцијенио је Куч.

Према његовим ријечима, заустављање производње, празне фабрике и погони су резултат вишедеценијске економске политике власти, због које се за посљедицу има континуирано исељавање становништва.

„Недостатак инвестиција и немогућности отварања нових радних мјеста сто је управо условило миграције са сјевера. Сјевер располаже огромним потенцијалом, који се домаћински могу експлоатисати. Стога, политици због које је сјевер потпуно уништен, на наредним изборима треба рећи да је било доста, јер је вријеме да се, како стара пословица каже, “засвира и зађене за појас”,а то једино може политичка снага Позитивне која је конструктивна и која нуди конкретна рјешења“, поручио је Куч.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here