Насловна Друштво Покренута иницијатива за формирање Музеја геноцида над Србима

Покренута иницијатива за формирање Музеја геноцида над Србима

4
ПОДИЈЕЛИ

На фејсбуку је недавно покренута иницијатива за формирање Музеја геноцида над Србима – ради трајног сећања на жртве геноцида над српским народом.

muzej-genocida-nad-srbima.jpg

Иницијатива је посвећена домаћој и светској јавности ради откривања стравичне размере геноцида над српским народом током двадесетог века.

Оснивач и покретач иницијативе из српске дијаспоре Драган Ђоговић позива грађане да подрже акцију, јер српски народ, као један од најстрадалнијих у прошлом веку, још увек нема сталну изложбу и простор за Музеј жртава геноцида.

Ђоговић наводи да је велика срамота за Србију да не поседује овако један изразито важан меморијални Музеј и да држава Србија по свим принципима моралности и поштовања мора да стане иза својих жртава, а не да их игнорише.

„Садашњи такозвани „Музеј“, а који то није у правом смислу ријечи почео је институционално да функционише од јануара 1995. године, са с једиштем у Крагујевцу, а целокупна дјелатност, одвија се у Београду, где се налази и радни простор са смјешних 150 м2 на Тргу Николе Пашића бр. 11“, наводи даље Ђоговић и поручује:

„Драги сународници и сви грађани добре воље у отаџбини и широм дијаспоре, придружите се овој иницијативи на фејсбуку и ширите је даље. Врло је важно да би ова иницијатива имала сврху и успјеха да се подржи у великом и значајном броју, јер се у данашње вријеме де факто суочавамо са организованим заташкавањем и прикривањем истине о размјерама геноцида над српским народом у двадесетом вијеку. Лајкујте нашу страницу! Када наша страница окупи минимално неопходних десет хиљада чланова подршке, предаћемо законом реругисаним правним путем нашу иницијативу Влади Србије на њено усвајање. Искажимо наше српске моралне и духовне вредности„, вјерујем у вас, закључио је поруком Ђоговић у Скајп-телефонском разговору са редакцијом „Србин.инфо“.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Предивна вест. Србији је заиста неопходан прави Музеј геноцида над српским народом да би цео свет био упознат са истином коју квислинзи сакривају.
  Зашто нисте навели и линк ове супер иницијативе , да не тражимо по Гуглу. Пронашла сам текст у Србин.инфо, тамо је назначен линк. Ја сам већ са одушевљењем подржала страницу мојим лајком.

 2. 0
  0

  Apsolutno i sa velikim entuzijazmom prihvatam inicijativu. Spreman sam da u okviru svojih mogucnosti, na bilo koji način, doprinesem. To je nešto što mi Srbi – moramo. Pokojni dr Milan Bulajić je postavio izuzetne temelje za ovakvu aktivnost. Hvala inicijatoru.

 3. 0
  0

  Trebalo je to odavno ali bez obzira,radujem se tome.Netreba zaliti para da to bude za vijek vjekova.Ako iko treba da drzi do sebe onda je to srpski narod.

 4. 0
  0

  Драган Ђоговић иницијатор ове дивне иницијативе је иначе познати бизнисмен, публициста ,хуманитарац и активиста из Дизелдорфа. Он одавно изразито оштрог пера критикује Запад и све српске владе. Ево овде мислим ако се не варам његов најновији текст објављен у многим новинама које не подлежу цензури.

  Ako opstane Vučićeva vlast Srbija će postati flekica na evropskoj geografskoj karti

  http://www.intermagazin.rs/ako-opstane-vuciceva-vlast-srbija-ce-postati-flekica-na-evropskoj-geografskoj-karti/

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here