Насловна Друштво Исламска држава напала Хамас у Гази?

Исламска држава напала Хамас у Гази?

0
ПОДИЈЕЛИ

Најмање четири експлозије потресле су град Газу, а на мети су била возила званичника исламистичких организација, укључујући Хамас и Исламски џихад.

ID

Двоје људи је рањено и шест возила је уништено, јављају палестински медији. Возила су била паркирана испред кућа локалних званичника у кварту Шеик Радван, наводи АП.

Ниједна организација није одмах преузела одговорност, али очевици су рекли да су видели заставу организације Исламска држава на месту експлозија.

Хамас је недавно повео жесток обрачун са присталицама ИД на тој палестинској територији на обали Средоземног мора.

Полиција Хамаса и безбедносне снаге су јутрос затвориле место напада, а портпарол Министарства унутрашњих послова Ијад Албазам рекао је да се безбедносне снаге током протекле године боре с поновљеним покушајима напада разних милитантних елемената да ослабе безбедност цивила у Гази.

И раније је било експлозија аутомобила, а на мети је био Хамас. Та организација за инциденте криви Палестинску управу и милитанте повезане с Исламском државом.

Прошлог месеца Хамас је објавио видео-снимке у којима затвореници признају да су деловали по наредби Палестинске управе, којом руководи палестински председник Махмуд Абас, вођа ривалског, секуларног Фатаха.

 

 

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here