Насловна Издвојено Калинић: Избор Ракочевића је фарса, логистику за све дао је Горан Даниловић

Калинић: Избор Ракочевића је фарса, логистику за све дао је Горан Даниловић

11
ПОДИЈЕЛИ

Срђан Калинић, који је у суботу вече напустио Демос у којем је био члан ГО и одборник у СО Бар, саопштио је данас да су избори за предсједника барског одбора Демоса у петак вече били „фарса“, те да он у томе, „и свему оном што је избору претходило“, не препознаје Демос из своје визије.

Калинић није био на гласању на којем је за предсједника ОО изабран Александар Ракочевић, јер је био у Русији.

На прес конференцији по повратку с пута, Калинић је навео да је и поред двоумљења, ипак морао јавно да образложи свој поступак „због грађана и неких људи у Демосу.

„Имам некакав углед у овом граду, не желим да будем дио крње Нове српске демократије, за мене је ово понижење. Не треба да Демос жали за мном, нити ћу ја за њим, логистику за све ово дао је Горан Даниловић, актуелни министар полиције и ако се настави овакво његово дјеловање по ширини и дубини, од Демоса ће остати само дугмићи. Индикативно је да је у запећак гурнут и један врсни правник и одборник каквог сигурно нема Демосу данас. У Подгорици влада слично размишљање. Жалим што сам уопште улазио у политику, једино што ми прија су безбројни телефонски позиви и СМС-ови подршке, највјероватније ћу вратити свој одборнички мандат, мада мислим да сам га заиста заслужиo“, казао је Калинић.

Он је казао и да је „већ неколико мјесеци“ знао да ће доћи до овога и да ће се избор предсједника десити „на врло чудан начин, својствен временима хладног рата, иза леђа“.

„Прије пар мјесеци смо формирали ОО и тада је предсједнк ИО Горан Даниловић изјавио да је на челу Иницијативног одбора ОО, Ракочевић, што је нама одборницима и осталима у сали била новост, уз најаву да ће све остало бити готово за 15 дана. Одмах ми је било јасно о чему се ради. Размишљао сам одавно да напустим Демос, али, од неких људи из Демоса у Подгорици и из врха партије, био сам замољен да то ипак не урадим, јер је мјесто предсједника барског одбора било једино на које Даниловић није поставио своје људе“, рекао је Калинић.

Он је додао да је отишао прошле недјеље у Русију, „што је знао један суграђанин и одмах пренио Ракочевићу“ који му је, наставља, у четвтак послао СМС да је у петак састанак ОО и да долази Лекић, „на што сам кратко одговорио да сам на путу“.

„У суботу добијам од пријатеља интернет-линк на вијест да је Ракочевић изабран за предсједника ОО. Истичем да сам на позив професора Лекића кога уважавам и кога ћу увијек уважавати, у мају 2014. стао на чело басрке листе ДФ. Како сам видио да је професор Лекић био на избору, енигма ми је његов став око свега овога, јер сам са њим имао одличну комуникацију. Не тражим мјесто предсједника одбора, али, овако се губи оно „демократски“ из имена Демос и испада фарса, са чиме не желим имати везе. Ако се већ чекало два мјесеца, могло се сачекатии да се вратим из Русије. Сазнао сам да је Ракочевић једном члану ГО тражио да га предложи за предсједника, позивајући се на Лекићеву подршку, што је овај одбио. На састанку ОО нису имали кворум, већ су накнадно позивали људе телефоном, од 33, било их је 18, од којих је један био уздржан приликом гласања“, рекао је Калиинић.

Он је запитао и које су рефереренце препоручиле Ракочевића за предсједника ОО Бар, „јер га у Демосу нико није видио прије, да није можда приликом изласка из ДФ, Даниловић обећавао функције заузврат разбијања барске Нове српске демократије, па је сад Ракочевић његов замјеник у ИО, савјетник у МУП-у и одборник у СО“.

Калинић је додао и да је поносан на то што је у СО Бар приликом избора градоначелника 2014. добио директно један глас од представника власти, „једини у Црној Гори, а други такав листић је био проглашен за неважећи“, те да се лично изборио да тајно гласање у СО заиста и буде тајно, „и то је сад стандард у Бару“.

11 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Он је запитао и које су рефереренце препоручиле Ракочевића за предсједника ОО Бар, „јер га у Демосу нико није видио прије, да није можда приликом изласка из ДФ, Даниловић обећавао функције заузврат разбијања барске Нове српске демократије, па је сад Ракочевић његов замјеник у ИО, савјетник у МУП-у и одборник у СО“.

  Хоће ли неко Даниловића приупитати о овом? Можда из Дана хахаххахахаха

 2. 0
  0

  E, moj Kalinicu, ne znas ti ko su moracki mlado udbovci – Danilovic i Rakocevic. Ovim potezom Danilovic ne cera samo tebe iz stranke… Ali, sve to vec poodavno usmrdjelo….

 3. 0
  0

  Dozvolite: držim da sam laik, pa se politikom isključivo bavim vikendom (ne znam šta mi danas bi!), i to samo ako je lijepo vrijeme, jer sam ozbiljni meteoropata, a postoji i ona već sad matora izreka, koja dobro veli: Politikom se bavi samo kad te podržava vrijeme, u suprotnom, nazebšćeš k’o nasmijana budala!
  (Oprostite na ovom krajnje bespotrebnom uvodu!)
  Bilo je to poodavno, vozili ti A. Žari i ja prva evropska bicikla, izbili iz Bolonjske šume, u sred trke njemu zapišti pejdžer, ukoči ti veliki literat i stane čitati poruku: Brale, jedan milicajac uporan u tvojoj smjeni, a ti ipak znaš kako si uvaženi pizza majstor, i ne može to tako! A ja, uvaženi i dokoni moji, laik ko svaki drugi balkanac, povičem: OOOO!, Žari moj, tako ti se smjenjuju dobri i veliki ljudi, dok su, kao ti i ja, na slobodnim turnejama loveći nenaprskanu ariju….
  Goca je više policajac nego što se to dalo zamisliti, ako je, imate pravo, policajca kao takvog uopšte moguće zamisliti… Taj ti je, terenac, radi kao diskont, 0-24h, ne bira sredstva, ako ti nije upošljen u kakvu proljetnju poeziju, šarenoliku kao maj i neobaveznu kao rosna livada, možeš slobodno očekivati svašta, u svakom žbunu po jednog volontera-špijuna, eno ga jedan sa toki-vokijem, obavještava bez zapete, dok Goca u džipu obilazi CG, uvozeći demokratiju u svaku ulicu koja još nije dobila ni poštenu rasvjetu… Da ne povjeruješ, je l’ da, dokle u savremenom svijetu policija dopire, kontrola je maksimalna, izbor je minimalan, politika se miješa čak i u izbor salate; sve je premreženo i građanin uživa slobodu snimka, montaže, trake koju beskonačno možemo vraćati i podešavati tako da svaka sekunda bude skenirana. U redu običnog smrtnika (kakvog bezvoljno predstavljam glavom i bradom i ja, između ostalog), ali da takozvana opercija OOOO!, smjenjuje i jednog doktora, i to iza njegovih leđa, pa ti sad gledaj dokle je stvar dogurala. Međutim, začas, ništa nas ne košta, citirajmo doktora: „Имам некакав углед у овом граду, не желим да будем дио крње Нове српске демократије, за мене је ово понижење“… Ne valja, dakle, NSD, ali zato je Pajki donirao sopstveno srce Crnoj Gori, to čujemo, između redova, u Živoj istini (Živa i/ili Važi za istinu moj Šule!), gdje ovaj moralist politike, redom upire prstom u sve izdajnike, i televizije kao sponzore istim šarlatanima. Tako nekako i Goca (nek mi gospodin E. Levinas oprosti, a za njega bi trebalo da je ponešto naučuo ovaj pjesnik sa pendrekom) čini, da Demos bude manje od ništa! Doskora smo, kad je Demos u pitanju, prizivali Šekspira u pomoć, koji se više bavio duhovima nego zemaljskim prilikama (Hamlet, npr.), jer, zaista, nikako da konačno povjerujemo u postojanje ove „partije“, i treba nam medijum, pa da vidimo na čemu smo, budući da se famozni izbori primiču, i ako građanin teži demokratiji, može olako biti obmanut ovom opsenom, tom vražijom zamkom. Ko bi se tu snašao, kad to nije pošlo za rukom ni Ćakiju, mada je to više pozer nego lucidan tip, pa ipak… Ima pravo moj prijatelj, moračanin, kad zbori: Eh, dragi moj, kad ti seljačić osjeti vlast, onda se sve pretvori u paranoju, i prvo strada kultura, i ljudi od razuma, jer najlakše je biti političar, ili nešto nalik Pakiju, vječnom anonimusu kome iz mršave sjenke vire samo uši.
  I tako ti, A. Žari i ja, vozali svaki bogovetni dan biciklo, kad mi najednom tamo negdje u dubini Bolonjske šume, dođe ideja: Sioran se dičio kako je najbesposleniji lik koji je ikad kročio zemljom, a ja ću na to: ipak, Sioran, „predsjednik“ FiJip je nešto besposleniji, i znam da me sad iz grma prisluškuju Gocijevi volonteri-špijuni, ali morao sam opaliti ovo, pa makar se čulo i do Morače, koja je, kao mnoga mjesta u CG, čist paradoks, u kome se mogu roditi Vladika isto kao i mali izdajnik.
  (Potom smo produžili biciklom kroz šumu, sve dok nas je dan podržavao u okretanju pedala, obećavajući jedan drugom kako je politika za taj dan u nama našla sportske neprijatelje…)
  Pozdravimo se: SLOBODA ILI NIŠTA!!!

 4. 0
  0

  Ne zam kako je kod vas, u Donjoj Moraci, poblize, u Djudjevini. Kod nas, pak, u Lijesnju, stvari su donekle, drukcije. U Lijesnju, ne smijete ni pomisliti da bicikl posluzite sijenom (ne smijete ni detelinom a nekmoli sijenom), a, motikultivator – paradajzom. Ako vam se i to desi – licno cete, moj ministre policije – licno cete morati posjecivati teren (licno – znaci sam samcit), ali pjehe, pjehe, batko… Pedale, zaboravite, zvizdukanje, takodje, zaboravite…. Pa, eto vam motokultivatora, i novih brazda, i ugarine. Motokultivatorom ori i brazdaj, a guzom – vlaci….

 5. 0
  0

  Nije drukcije ni na Ljevistima. S tim, sto hore, u Ljevista, motokultivator jos nije dospijeva. Nije ni bicikl prolazio Dragovica polje, niti ce, nako tocak po tocak, pa sedlo, pa lanac… Pa volan. Volan bicikla ne bi smjeli pronijeti kroz goveda. Ne samo sto je volan kopija bivoljih rogova, sto reko jedan pariski esejista, a kojega je, nekoc, intervjuisao jedan gospidin sa Ljevista, nego, ptosto, sto za taj preformas treba kudikamo jasnija policijska podrska. Za sada, kako stvari stoje, dvije Morace, nijesu kadre obezbijediti logisticku, pa ni svaku drugu podrsku, najavljenom scenariju. Sta ako je Moraca dala ministra poliicje. Pa, nista. Dala je i Miska Perovica, pa cemo i njemu vidjeti ledja. Dala je, naopako, i Panta i Sekulu prokletoga, pa se nije iscrpla. Zato i nije kraj svijeta ako obog ptoljeca motokultivar Gorana Danilovica ostane da rdja u pojatu, ako bicikl ne bude vijugao magistralom od Mioske do Motela u Manastiru…..

 6. 0
  0

  Саша је млад али искусан политичар, био је предсједник младих СНС прије десет година, а доцо осим угледа, на који се позива сам, не сјећам се да је нешто доносио ни ДФ нити Демосу.

 7. 0
  0

  Саша је одличан момак, и ако му је мана што је тукао клошаре шиптарске које му је Удба намјестила, онда ми је узор.
  Калина је проваљени фолирант, тешка кукавица, као фол Србин до јаја, а са усташама црногорским у идили, и против НОВЕ. Саша идеолошки не припада Леки издајнику, Горану кредитима презадуженом, који сад има прилику да отплати дугове, нити било којој издајничкој опцији. Једино зубе умије да вади, и то му неке колеге оспораваку да ради како ваља. Ево данас Калина платио Информер да оцрни Сашу. Јадан си Калина. Јадан и биједан!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here