Насловна Насловна Јовановић: Да ли су Демократе Синђи ставиле црвену кравату?

Јовановић: Да ли су Демократе Синђи ставиле црвену кравату?

13
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Мироје Јовановић, 

aдвокат господина Андрије Мандића и господина Михаила Чађеновића у поступку за лажни државни удар

Јуче ме, на несрећу, није изненадила киша.

Спарни петак 4. август, дан када обележавамо 22 године погрома над Србима РСК, додатно је загрејало саопштење Демократа Црне Горе, у којем, потпуно отворено и нескривено, заузимају страну специјалног тужиоца Катнића и његовог дугогодишњег познаника (а сада и пријатеља Саше Синђелића).

Наиме, у току политичке дебате саопштењима, политичка групација Демократска Црна Гора се усудила да правосудну фарсу „државни удар“ промовише у легитиман судски процес.

И док је Михаило Чађeновић пола године у притвору без доказа и „папира“, док се шпијунирају адвокати, док се уходе посланици Скупштине Црне Горе, док се пребијају активисти опозиционог ДФ-а, уместо кише, добисмо новог савезника режимског правосуђа.

И немојте, молим вас, онај удбашки одговор, да смо ми криви за притвор, када и врапци знају ко је притвор наредио, а ко потписује одлуке.

Сви медији у Црној Гори су добили обимну документацију из које је очигледно и евидентно о каквој се аматерској и смешној монтажи ради. Представници мањинских странака и њихови активисти, за сада, само у пола гласа, потврђују да се ради о великој неправди и насиљу.

Очекивао сам да сваки мислећи грађанин Црне Горе, који зна да чита (не између редова, јер је овде све белодано јасно и малој деци о чему се ради), уочити и осудити Катнићеве, политички мотивисане прогоне и правно насиље.

Уместо помоћи у завршници раскринкавања монтираног политичког процеса званог „државни удар“, правосуђе Црне Горе је добило поруку господина Алексе Бечића (колико чујем, уз јасно негодовање колега правника из те политичке странке) а порука гласи:

„Драге судије и тужиоци, слободно прогоните лидере ДФ-а Андрију Мандића и Милана Кнежевића, јер је то наш интерес, а ми вам обећавамо да за пресуду која је већ написана у кабинету Владе, и драконске казне, које су већ разрезане, нећете сносити професионалне последице“.

Синђа и Катнић тако добише нове, можда и очекиване савезнике, па ме не би изненадило да Синђелић у судницу на сведочење дође са црвеном краватом око врата.

Е сад, та му кравата неће бити „талична“ будући да је за сваку лаж коју је изговорио, суду већ достављена документација. Истина, можда ће судије, његов стајлинг разумети, па од црвенила машне неће видети доказе Интерпола, пресуду за убиство, неусропсихијатријске налазе и документе о врбовању за ДБ….

Пошто је јучерашње саопштење Демократа личило на памфлете који се налазе на сајту Специјалног тужиоца, а он, доказано, о праву мало и слабо зна, морам нешто да научим и господина Бечића, а пре него ми одговори у маниру Шалетиног потомка:

по међународним стандардима адвокат је дужан да заступа и пред судом, али и да даје коментаре и анализе у јавности, у циљу заштите права невино оптужене особе.

Без намере да улазим у политичку полемику са новим фановима једног осуђеника и бегунца, позивам их, да, уколико им је стало до чињеница и истине, уприличимо јавни скуп, где ћу им, врло радо, тезу по тезу, папир по папир, показати и доказати, оно што цео регион већ зна:

„Државни удар“ је фарса и монтажа.

Због те монтаже, један поштени момак, из поштене куће, 6 месеци труне у Спушкој робијашници.

Ако господа упадљивих машни одбију овај позив, и крену да се са адвокатом препуцавају ad hominem, и дневно политички, ствар ће бити јасна.

Ако прихвате, надам се да ћемо после тог виђења и скупа имати само једну поруку правосуђу Црне Горе:

Слобода за Чађа!

Преузето са портала: Канцеларија.инфо

13 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Годпода из Демократа, као дјеца која су се после прве „пуцачине“ прославиле у крају, сад иду около и као у филму „Ране“ вичу на пролазнике „Је’л ти знаш ко смо ми, бре?“. Потпуно су се погубили у осјећању инфантилне надмоћи, па све дубље тону у бесмисленим порукама и агресији. Пуцају около насумично. А били су ми симпатични док су били природни.

 2. 0
  0

  Naprijed demokrate, jedino ste mi malo uniformisani sa Tim kravatama, Ali ste za masne df-ovce ,misaona imenica.Luzeri ,koji se hvale da su najjaca opoziciona stranka.To im je najbitnije ,pa to ponavljaju svako malo.Cilj je to,a ne srusiti despota.Uhljebi,kukavice I seljacine.Vi za godinu 3 pobjede,a oni 50 poraza.Vidjecete da ce oni srusiti koaliciju u primorskim gradovima i istaci svog kandidata koji naravno nema nikakve sanse.Odradice posao za dps,a onda ce optuzivanja medjusobna.Ne govorim o clanstvu I narodu koji ih glasa ,iako su velikim dijelom sovinisti ,nego o vodjstvu profesionalnih Srba.

 3. 0
  0

  Ne treba da čudi promjena stava Demokrata povodom tzv. državnog udara jer je ona uslijedila poslije sastanka sa odlazećim zamjenikom ambasadora SAD i “ konstruktivnim“ sastankom sa Pensom. Očigledno su dobili instrukcije za dalje korake a ne slute da su nam samo pomogli time što su konačno skinuli masku i pokazali biračima koji su lešinari.

 4. POSLIJE MLADIH ,LIJEPIH I PAMETIH UVUNJENIM DJEMPERIMA EVO NAS MLADIH ,PAMETNIH I LIJEPIH U CRVENIM MASNJAMA,OJ HA!
  0
  0

  KOMUNJARSKI NAKOT OSTAJE UVIJEK NAKOT,TAKO I OVI CRVENOMASNJACI NIKAKO NI U SNU NEMOGU BITI SIMPATICNI NIKOME.OVO JE TEK SLJAM KOJI NEMA NIKAKVOG PROGRAMSKOG UPORISTA SEM ZELJE ZA VLADANJEM PO SVAKU CIJENU.OVO SU NOVI „PAJOVICI „KOJI SU U OVOM TRENUTKU ISTI OPASN7JI ZANAROD OD ORGINALASAMO TREBA POSLUSATI TAJ NEMUSTI JEZIK I SVE VAM JE JASNO ,KO SU ?

 5. 0
  0

  Demokrate tiho pate…
  Crvene im kravate…
  Obraz crn im kao milu…
  Dok trube u sviru…

  Izdali su majku, brata…
  Za crvenu kravatu…
  Ko Pajović da im je tata…
  A režim visi im o vratu…

  Aleksa je Milovi mali…
  Koalicija nova u vlasti…
  Kada dođe njihovo vrijeme
  Opet će zajedno jesti masti

 6. 0
  0

  Изуше се и прије је требало. Наредио Пен(и)с. Мада и народ све више увиђа сличност Демократа и Позитивне.

 7. 0
  0

  U prvo vrijeme su mi bili simpatični ovi crveni ali kako vrijeme odmiče sve su mi više postali dosadni i providni. Umjesto da smanje strasti i nadju minimum tolerancije sa DFom radi viših ciljeva ,oni napadaju kolege i daju podršku tužiocu Katniću za lažni drž. udar. Smiješno i žalosno. Val pobjede na zadnjim izborima u primorju ih je previše uzdigao i udario im u glavu. Šteta, više sam očekivao od njih, nažalost sam se grdno razočarao.

 8. 0
  0

  Ucijenili ga liberali,sdepeovci koji su mu se pridruzili.Pomogle mu nosonjine sluzbe.Ponudili mu sargarepu.Tankolozovina.Odakle je on uopste?

 9. 0
  0

  Čim „ovčarsko-botovsko-udbaški“ ološ podržava Bečića, sve je jasno kao dan (ali ne ovaj režimski „DAN“ koji progoni slobodne novinare)!

 10. 0
  0

  OVO MORA PRESTATI ILI NASTAVITE SVI SKUPA DA LJUBITE GU::CU MILU DOVIJEKA! SRAM VAS BILO SVE SKUPA I DEMOKRATE I DF JER I JEDNI I DRUGI RADITE SVOJIM PONAŠANJEM ZA DPS !!!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here