Насловна Политика Иванић: БиХ неће ући у НАТО све док Србија није чланица

Иванић: БиХ неће ући у НАТО све док Србија није чланица

0
ПОДИЈЕЛИ

У БиХ нема консензуса о уласку у НАТО. Али, има у Републици Српској. Док год је Србија неутрална, српски политичари у БИХ заступаће тај став и тешко ће се наћи неки који ће гласати за улазак у НАТО… Све док Србија није у НАТО, изјавио је за „Танјуг““, члан председништва БиХ Младен Иванић.

„Мислим да је прича о чланству БИХ у НАТО није реална бар једно 10-12 година,“ казао је Иванић.

Он наводи и да неће бити ревизије Дејтона.

„Када би се отворило питање велике ревизије Дејтона, аутоматски би се на столу нашле три концепције. У Сарајеву — сигурно БиХ без ентитета, у Бањалуци независна Република Српска, у Мостару, вјероватно, оснивање трећег ентитета,“ казао је Иванић и додао:

„Дејтонски споразум је функционисао јер су иза њега стали чврсто и САД и ЕУ и Русија: Без тог јединства нема промене Дејтонског споразума, и учесници који би га потписали не би били исти.“

Према његовим ријечима, сви досадашњи покушаји ревизије „Дејтона“ су пропали и озбиљне земље знају да од тога нема ништа.

„Због тога мислим да је потхрањивање те идеје, давање лажне наде, која се даје посебно неким политичким структурама у Сарајеву. Ово што сад имамо је оквир у коме се ми можемо кретати у наредних 15-20 година,“ казао је Иванић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here