Насловна Друштво Хитно формирати одбор за аутопут

Хитно формирати одбор за аутопут

0
ПОДИЈЕЛИ

Мрежа за афирмацију невладиног сектора (МАНС) позвала је на хитно формирање скупштинског одбора за праћење и контролу реализације изградње аутопута Бар-Бољаре, јер је, како тврде, нетранспаретност пројекта већ на забрињавајућем нивоу. Autoput radovi 2

„Још једном позивамо све посланике који су привржени јавном и интересу грађана да подрже предлог одлуке о формирању скупштинског одбора за праћење пројекта изградње аутопута“, наводе из МАНС-а.

Истакли су да је Истраживачки центар МАНС-а „од почетка преговора са кинеским партнерима поднио на десетине захтијева за слободан приступ информацијама тражећи од надлежних државних институција да информишу јавност о појединостима кредита вриједног близу милијарду долара, али и самог пројекта изградње аутопута“.

Они су навели да су сви захтијеви које су до сада поднијели одбачени са образложењем да је на тражену документацију стављена ознака тајности и да се приступ подацима ограничава у интересу безбиједности, одбране, спољне, монетарне и економске политике Црне Горе.

Предлог одлуке о формирању одбора за аутопут упућен је у скупштинску процедуру. МАНС је тражио да се хитно сазове сједница како би одбор био формиран прије љетње паузе и могао би од септембра да почне да ради.

Градња приоритетне дионице аутопута званично је почела 11. маја и требало би да буде завршена до 11. маја 2019. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here