Насловна Насловна Док га Катнић тражи, Ристић се слика са Лавровом

Док га Катнић тражи, Ристић се слика са Лавровом

4
ПОДИЈЕЛИ

Немања Ристић, којег Специјално тужилаштво Црне Горе терети за наводни тероризам у покушају, прије два дана био је на дочеку Сергеја Лаврова, руског шефа дипломатије у Београду.

Како преноси „Дан“, Ристић, за којим је наводно расписана међународна потјерница, на свом Фејсбук профилу објавио је 12. децембра више фотографија са дочека Лаврова. У коментару испод једне фотографије, Ристић је у шаљивом тону прокоментарисао да је разговарао са Лавровим, који му је казао да га Миливоје Катнић неће ухапсити.

Ускоро ће бити мојих фотографија са Владимиром Путином, које ћу да потпишем и пошаљем Катнићу“, иронично је прокоментарисао Ристић чињеницу да је за њим наводно расписана потјерница у Црној Гори, а и даље је слободи.

ristic-i-lavrov-02Име Ристића налази се у наредби за спровођење истраге везано за спремање наводног државног удара у Црној Гори 16. октобра, на дан парламентарних избора. Ристић је након објављивања те информације демантовао да има везе са групом у којој је Александар Синђелић и тврдио да га ни ко није саслушавао поводом свега овога.

Прочитао сам у медијима да ме тужилаштво Црне Горе терети да сам са Синђелићем правио неку криминалну организацију да вршимо терористичке нападе. То није тачно и због тога сам поднио кривичне пријаве против Синђелића и Катнића“, казао је тада Ристић.

dan-logoОн је тврдио да се против њега не води никаква истрага, као и да га нико није звао да да је изјаву у тужилаштву.

Ово је класична подметачина. Синђелић је полицијски доушник и лажно ме оптужио да имам везе са њим и плановима његових ментора. Слободно се шетам Београдом, живим породичним животом, нијесам криминалац и зато сам одлучио да поднесем кривичне пријаве против Синђелића и Катнића“, навео је Ристић

Братислав Дикић и још 14 особа које се терете за стварање криминалне организације која је, наводно, планирала нападе 16. октобра и даље су у притвору.

Синђелић, за којег је Катнић тврдио да је организатор поменуте групе, добио је статус свједока сарадника и већ се налази на слободи. Такође, Мирко Велимировић, звани Паја, који је имао активну улогу у стварању поменуте криминалне групе, склопио је споразум о признању кривице, на основу којег је осуђен на шест мјесеци условно на годи нудана.

ristic-i-lavrov-01Потражују се Предраг Богићевић, Немања Ристић, Милош Јовановић, Едуард Владимирович Широков и Владимир Николајевич Попов, за које се сумња да су, поред Дикића и Синђелића, имали кључну улогу у стварању наводне криминалне организаци је против уставног поретка Црне Горе.

Без одговор из тужилаштва

Редакција „Дана“ упутила је питања Специјалном тужилаштву везано за потјерницу која је расписана за Немањом Ристићем.

„Да ли је расписа на потјерница за Ристићем и има ли тужилаштво сазнања гдје се он крије“, наводи се у мејлу који је упућен на тужилаштву

Међутим, одговора из тужилаштва није било.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ristic se slikao s Lavrovom,ko ga je uopste pustio ,ili ga je BIJA namjerno dovela,a Milica hoce da ona bude druga Mira Markovic,dajte ljudi nemojmo se sprdati i ovo prikazivati iako je nazalost istina.

 2. 0
  0

  Ima li jos ko da ne vjeruje da su Rusi I srbi planirali nasilno svrgavanje vlasti I gradjanski rat u CG uz ponavljanje 1918?! Bez obzira je li Rusofil ili Srbocetnik?!

  Naravno, nije bitno da li je takva osoba postovalac informbiroa ili Dzomicevih pjesama o ‘bombama’, bitno je da patoloski mrzi svoju zemlju I da je kod Crnogoraca prepoznat kao takav.

  Zato je lijepo da postoji ovakav portal.

 3. 0
  0

  Ima li još ko da ne vjeruje da je ovo najobičnija režimska režija? Ima,moj „prethodnik“ na portalu koji je nažalost u poodmakloj fazi šizofreno-opsesivno-psihotične „montenegrilatrije“!

 4. 0
  0

  Je li istina da je ovom Ristiću sud u Srbiji odredio obavezno psihijatrijsko liječenje? To je makar lako provjeriti i ako je istina takva osoba ne može biti krivično odgovorna. Ali zašto mediji prenose izjave takvih osoba? Trebali bi napraviti intervju i sa Đokom Malesijom, ima bizarnog naroda koji bi čitao i tu ispovijest.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here