Насловна Насловна Инцко пријети ратом: Војно ћемо интервенисати ако Република Српска распише референдум

Инцко пријети ратом: Војно ћемо интервенисати ако Република Српска распише референдум

10
ПОДИЈЕЛИ

Они који настоје да подијеле Босну и Херцеговину по етничким линијама могли би да угрозе њене напоре да се прикључи Европској унији и да принуде међународне силе да интервенишу, изјавио је високи представник међународне заједнице за БиХ Валентин Инцко.

Интервенисали бисмо уколико би црвене линије биле прекорачене, ако би (босански Срби) расписали референдум о независности – то би представљало такву црвену линију„, рекао је Инцко.

Упитан о могућности „евентуалне војне интервенције у случају сецесије“, Инцко је рекао да би се радије држао мирних рјешења, као што је међународни притисак.

Западне дипломате наводе, међутим, да би у случају сецесије босанских Срба, Инцко имао овлашћење да позове стране трупе како би спријечиле оружани сукоб, наводи Ројтерс.

Инцко је још једном демонстрирао политику двоструких аршина, јер је у случају Косова и Метохије дио међународне заједнице није спријечио одвајање, већ активно учествовао у њему.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Zakon njima lezi u topuzu!
  Osililo je to.
  A zna se kako je prolazilo u ovu nasu najljepsu Planinu.
  Prolazilo, dosta mu bilo, nije se povrcalo.
  … Drumovi se nasi uzeljeli Turaka!
  Ubi nas dosada, guba je gubala.
  Ali i nas ce lijepi Bog jednom da pogleda.
  Vrijeme mu je.
  Kako sve, tako i On okasnio.
  … Opet, Bog najbolje zna, i kad i zasto!
  Strpljen, spasen.
  Cekacemo.
  Da se i mi jos jedanput poradujemo.
  Dugo cekali, za malo ukiseljeli.

 2. 0
  0

  Nemojte ovom „blajburškom bastardu“ davati previše važnosti, Franc Ferdinand je, kakav-takav, ipak bio Habzburg i „plave krvi“, a ovaj beznačajni činovničić je duboko iskompleksiran i isfrustriran zbog svoje beznačajnosti!

 3. 0
  0

  Штројење и као болније обарање плате на аустријски минималац или чак стављање на биро рада.

 4. 0
  0

  Улазак у ЕУ је „добровољан“. Е, ако нећете, онда шаљемо међународне трупе (читај НАТО), да вас приведу у ЕУ. Шта то беше међународно право?

 5. 0
  0

  Ово више спада у шалу и комику, него у озбиљна саопштења! Умислио Инцко да је Поћорек!

 6. 0
  0

  Davno je Degol rekao,neutralna i samostalna drzva ,sama odlucuje o ratu i miru,ovdje smo suoceni sa sitemom koji u sebi nosi silu kao osnovu svoga postojanja ,radi teritorija i resursima na istim.jednom rijecu nose nasilje i silu jednako kao sto oblaci nose kisu,ireka drugog francuza Jana Ziresa koga su ubili kao socijalistu pedesetih godina proslog vijeka.
  Da li treba ovo komentaristai,u svakom slucaju ,nije ni Ferdinand ovako otvoreno prijetio,naravno da je ovdje sve drugo i bice drugacije zahvaljujci prije svega Rusiji i Putinu a da ce Eu pokusati na ovom primjeru napraviti sopstveni sitem odbrane to je vise nego sigurno ,cak sam siguranda ce Dodikovo insitiranje za ujedinjenje biti razlog za sto vece i jace formiranje Eu armije.Mi konacno nemozemo i necemo pripadati vojsci Franje .bilo kojeg!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here