Насловна Насловна Пажин би да хапси по Србији: Ристић им трн у оку (ВИДЕО)

Пажин би да хапси по Србији: Ристић им трн у оку (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Министар правде Црне Горе Зоран Пажин потрчао је да прекори Србији да треба да ухапси Београђанина Немању Ристића, иако је још увијек неизвјесно да ли је уопште расписана потјерница за њим.

Катнићево тужилаштво наводно потражује Ристића, због сумње да је био укључен у наводни државни удар у Црној Гори 16. октобра.

Ристић се, у међувремену, слободно шета Србијом, а прави бијес медија блиских Милу Ђукановићу изазвао је фотографијама са дочека шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова у Београду.

Исти медији пренијели су и да је за Ристићем, на захтјев ЦрнеГоре, расписана потјерница Интерпола, иако нема званичне потврде тога.

Пажин је, ипак, саопштио да је обавеза свих држава чланица Интерпола, укључујући и Србију, да испуњавају своје обавезе.

Ове обавезе подразумијевају пружање помоћи у истрази, откривању и хапшењу лица која се терете за тешка кривична дјела попут тероризма и стварање криминалне организације. По лишавању слободе ових лица, Министарство правде ће у складу са позитивним националним прописима и важећим међународним угoворима затражити изручење ових лица”, казао је Дневним новинама министар Пажин.

risticПодсјећамо, Ристић је након објављивања навода да је учествовао у припреми тзв.државног удара у Црној Гори  демантовао да има везе са групом у којој је Александар Синђелић и тврдио да га ни ко није саслушавао поводом свега овога.

Прочитао сам у медијима да ме тужилаштво Црне Горе терети да сам са Синђелићем правио неку криминалну организацију да вршимо терористичке нападе. То није тачно и због тога сам поднио кривичне пријаве против Синђелића и Катнића“, казао је тада Ристић.

Он је тврдио да се против њега не води никаква истрага, као и да га нико није звао да да је изјаву у тужилаштву.

Ово је класична подметачина. Синђелић је полицијски доушник и лажно ме оптужио да имам везе са њим и плановима његових ментора. Слободно се шетам Београдом, живим породичним животом, нијесам криминалац и зато сам одлучио да поднесем кривичне пријаве против Синђелића и Катнића“, навео је Ристић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here