Насловна Друштво Додик: Не могу да будем спокојан, појачаћу обавјештајце

Додик: Не могу да будем спокојан, појачаћу обавјештајце

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник РС Милорад Додик изјавио је да не може да буде спокојан због могућности активирања радикалног ислама у Босни и Херцеговини. Он је поручио да ће учинити све како би се безбједносне и обавјештајне структуре у РС оснажиле.

dodik1

Он је у изјави Тањугу рекао и да БиХ не даје довољно снажан одговор на појаве радикалног ислама, истакавши да комуникација земаља у региону у вези с тим питањем мора бити појачана, посебно после недавног напада на запослене у француском сатиричном листу „Шарли Ебдо“.

„Не могу да будем спокојан, и учинићемо све у РС да оснажимо наше безбједносне структуре, чак и обавјештајне, како бисмо се на прави начин заштитили, јер мислим да на то имамо право. Ако све велике земље свијета имају право да се штите, онда имамо и ми у РС имамо право да то радимо“, поручио је Додик.

Према његовим ријечима Босна и Херцеговина је ровит простор на којем су, како каже, обавјештајне службе евидентирале 3.000 тзв. „спавача“, односно потенцијалних ратника радикалног ислама, због чега у БиХ „нико не може да затвори очи и да каже да проблем не постоји“.

„Имали смо раније напад на амбасаду САД, терористички напад у Бугојну, и морам да кажем да стријепимо над тим да се овдје нешто нама евентуално не деси, јер према евиденцији о људима који у БиХ промовишу радикални ислам, показује се да их је овде све више“, рекао је Додик, додавши да су чак и познате локације гдје се промовише екстремни ислам, попут села Горња Маоча.

Реакција БиХ на то, како је оцијенио предсједник РС, није адекватна.

„БиХ не даје довољно снажне одговоре на такве појаве, без обзира на то што је усвојен закон о забрани одласка на ратиште на друге просторе, јер ништа није речено шта ће бити са онима који се врате са тих ратишта“, нагласио је Додик.

Због проблема који регион има са радикалним исламом, у којем, како је додао, с Косова и Метохије, из Рашке области, Црне Горе и Босне и Херцеговине, одлазе војници у оружане сукобе на Блиском истоку, потребно је да се повежу они који се боре против тог екстремизма.

„Постоји одређена комуникација, али очигледно, после овога што се догодило у Паризу, она мора бити појачана“, закључио је Додик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here