Насловна Друштво Пиперовић уложио жалбу на пресуду за убиство браће Гојачанин

Пиперовић уложио жалбу на пресуду за убиство браће Гојачанин

0
ПОДИЈЕЛИ

Адвокат Зоран Пиперовић поднио је Врховном суду жалбу на одлуку вијећа судија Апелационог суда које је 10. децембра прошле године неговом брањенику Шћепану Бујићу потврдило двадесетогодишњу затворску казну за убиство браће Љубомира (24) и Дејана (26) Гојачанина.

scepan_bujic

Првостепену пресуду 6. јуна изрекло је кривично вијеће суткиње Весне Пеан у Вишем суду у Подгорици. Бујић се теретио да је 15. фебруара 2013. године у билијар клубу „Мр Ото“, у Улици Владимира Роловића у Бару, убио браћу Гојачанин.

Адвокат Пиперовић уложио је жалбу Врховном суду, иако Апелациони суд у потврђеној пресуди није дао за право одбрани да се жали.

„Написао сам жалбу Врховном суду без обзира што по одлуци Апелационог суда на њу немам права. Некоме је очигледно стало да се преко овог предмета претрчи. Наставићу са борбом да се на правни начин утврди истина“, казао је Пиперовић.

Адвокат је између осталог у жалби навео да „у првостепеној пресуди суд уопште не коментарише тренутак када Шћепан Бујић пуца, а што се може и видјети на снимку који је доспио на Јутјубу и имао преко 200.000 прегледа“. Он сматра да прећуткивањем те чињенице Апелациони и Виши суд коче пут ка правди и истини.

Дневне новине су јуче објавиле да је Шћепан Бујић признао је да стоји иза постављањаузнемирујућег снимка убиства браће Дејана и Љубомира Гојачанин на Јутјубу. Он је, према незваничним информацијама, признао да је крајем новембра предао спорни снимак другу, који му је био у посјети и од њега захтијевао да га објави. Иако није желио да открије име тог пријатеља, Бујић је инспекторима објаснио да је то учинио уочи изрицања правоснажне одлуке Апелационог суда, како би јавности наводно доказао да је „двоструко убиство починио у нужној одбрани, а не са умишљајем”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here