Насловна Политика Зејниловић: Могућ датум превремених парламентарних избора је 24. мај

Зејниловић: Могућ датум превремених парламентарних избора је 24. мај

0
ПОДИЈЕЛИ

Функционер Бјелопољске партије Рифат Зејниловић казао је да је могућ датум пријевремених парламентарних избора је 24. мај.

zejnilović

„Евроатланске интеграције морају бити спој демократске и националне идеје. У том смислу потребно је благовремено постићи потребан ниво реформи и стандарда а самим тим и политичке стабилности како се неби угрозио демократски пут ка евроатланским интеграцијама. Док с једне стране актуелна власт има за циљ да се питање уласка Црне Горе у Нато ријеши гласањем у државном парламенту, са друге стране опозиција инсистира да се то питање ријеши на референдуму. Међутим ако се политика актуелне власти и опозиције обликује демократским договором и концензусом онда је могуће сачинити политичку стабилност. То се може постићи благовременим пријевременим парламентарним изборима, чији могући датум одржавања је 24. мај 2015 године“, казао је Зејниловић.

Како је нагласио, Бјелопољска партија залаже се за евроатланске интеграције односно да се одлука о учлањењу у НАТО донесе у парламенту.

„Медјутим сматрамо да садашњи скупштински сазив нема мандат о томе да одлучује јер грађанима Црне Горе уочи протеклих парламентарних избора није саопштено да ће њихови представници у парламенту поред својих редовних пословних обавеза одлучивати и о евроатланским интеграцијама. Због таквих околности потребно је избјећи политичку нестабилност јер друга страна упорно инсистира на референдуму. Под цијену да се власт у Црној Гори и не промијени, само новим парламентарним изборима може се дати легитимитет државном парламенту да одлучује о НАТО-у, наравно уколико се грађанима уочи избора јасно укаже да ће њихови изабрани представници одлучивати и о евроатланским интеграцијама. Сматрамо да је по питању евроатланских интеграција ово један од најбољих начина да се између актуелне власти и опозиције постигне демократски договор“, истакао је Зејниловић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here