Насловна Насловна Бојанић: Ово је као “Луд, збуњен, нормалан”

Бојанић: Ово је као “Луд, збуњен, нормалан”

1
ПОДИЈЕЛИ

Шеф Клуба независних посланика Младен Бојанић казао је да је Милутин Симовић сједницу црногорског парламента водио у стилу Изета Фазлиновића, јунака босанске  серије “Луд, збуњен, нормалан”.

Овај сазив Скупштине је одавно збуњујући за јавност, тако да није изненађење да је предсједавање сједницом од стране потпредсједника Симовића у стилу Изета Фазлиновића  и његовог вођења сједница станара улаза”, рекао је Бојанић „Вијестима“.

Цензура за медије, посланичка питања опозиције и поруке Демократског фронта обиљежили су јучерашњи премијерски сат којим је предсједавао вршилац дужности предсједника парламента Милутин Симовић.

Први пут није дозвољено фоторепортерима и сниматељима да уђу у пленарну салу Скупштине, што је за вријеме док је парламентом предсједавао Ранко Кривокапић увијек било дозвољено, осим у паузи, након што су премијер Мило Ђукановић и посланици ДФ-а изазвали инцидент у парламенту.

Симовић није дао објашњење због чега је фоторепортерима и сниматељима забрањен улаз у салу. Он је, након што су из ДФ-а тражили прекид сједнице док се медијима не дозволи улаз, казао да то није први пут да је сниматељима и фоторепортерима забрањено да кроче у салу.

Новинарима није допуштено фотографисање и снимање пленума ни из новинарске ложе.

skupštinaСимовић јуче није допустио посланицима СДП-а и ДФ-а да поставе питања Ђукановићу. Шеф посланичког клуба СДП-а Џавид Шабовић желио је да  пита Ђукановића да ли ће један од највиших званичника ДПС-а Светозар Маровић због учешћа у вишемилионским малверзацијама бити искључен из владајуће партије или ће можда бити унапријеђен. Његово питање, како је образложио Симовић, није било у складу с Пословником Скупштине и не  односи се  на рад Владе.

Јанко Вучинић из ДФ-а тражио је објашњење у вези са тим шта је Ђукановић мислио када му је током вербалног сукоба са посланицима ДФ-а 13. маја у Скупштини рекао „Вучинићу, ти ћеш ми посебно платити! Теби, теби ћу дат!“

Представници ДФ-а су у својим клупама оставили постере са порукама “Није само Маровић крао“, „Црна Гора царство корупције и организованог криминала”  и питањима „Ко је пребио Мија Мартиновића“, „Одакле ти милиони Ђукановићу, докажи да ниси лопов“,  „Ко је крив за Лименку и ко ће да плати 11 милиона Ацу“, „Премијеру, одакле ти сат од 100.000 евра, док народ хљеба нема да једе…“

Током преноса на РТЦГ ни у једном моменту у кадру се нису нашле поруке ДФ-а, чак ни док је посланик Милутин Ђукановић говорио са својег мјеста.

Он је кадриран тако да се поруке које су га окруживале не виде.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here