Насловна Насловна Пронађите везу: Срушени AirBus A320 и НАТО војна вјежба – Phoenix Express...

Пронађите везу: Срушени AirBus A320 и НАТО војна вјежба – Phoenix Express 2016

3
ПОДИЈЕЛИ

AirBus A320 египатске компаније „EgyptAir“ оборен је 19 маја над Медитераном, а прича је нестала из медија као и MS804 са радара. Застава Египта на профилним фотографијама није преплавила друштвене мреже, а мејнстрим медии су успешно изоставили један „небитан детаљ“ – НАТО војна вежба „Phoenix Express 2016“.

Лет MS804 египатске компаније „EgyptAir“ нестао је са радара 19 маја изнад Медитерана под неразјашњеним околностима. У паду авиона AirBus A320 погинуло је 66 особа, али египатска застава није преплавила профилне фотографије друштвених мрежа. Прича о обарању путничког авиона нестала је са насловних страна медија као MS804 са радара изнад Медитерана. Црне кутије као једини валидни доказ се налазе дубоко на дну мора, где ће судећи према „забринутим најавама“ остати све док батеријама не истекне рок трајања.

Лет MS804 на линији Париз-Каиро прекинут је између грчких острва Карпатос и Касос, која се налазе на источном делу земље, недалеко од Турске. „Ситница“ коју су мејнстрим медији изоставили из извештаја је да је регија где је нестао „EgyptAir“ била поприште одржавања НАТО војне вежбе.

Међународна војна вежба „Phoenix Express 2016“ одржава се у Медитерану, од 17 до 27 маја са циљем „побољшања регионалне сарадње и безбедности“. Спонзор „Phoenix Express 2016“ је „Афрички корпус“ САД (AFRICOM), где у координацији са добро нам познатом шестом флотом (U.S. 6th Fleet) учествују армије Алжира, Хрватске, Грчке, Италије, Шпаније, Турске и САД.

Вежбе су одржане под плаштом међународне огранизације за миграцију (IOM) и европске граничне агенције „Frontex„, са циљем боље контроле европских граница. Поред јединица за роњење и спашавање (USNS Grasp и USS Gravely), вежба је укључивала и ангажовање морнарице и борбене авијације.

An EgyptAir Airbus A330-300 takes off for Cairo from Charles de Gaulle Airport outside of Paris, Thursday, May 19, 2016. An EgyptAir flight from Paris to Cairo with 66 passengers and crew on board crashed in the Mediterranean Sea early Thursday morning off the Greek island of Crete, Egyptian and Greek officials said. (AP Photo/Christophe Ena)

Грчко министарство одбране је објавило изјаву капетана једног од трговачких бродова, који је пријавио „ватру на небу“ пре обарања лета MS804. Управо израз „ватра на небу“ је карактеристичан и за фамозни Малезијски Боинг MH370, који је „нестао“ марта 2014 у Индијском океану – „пронађен“ јула 2014 као MH17.

Игром случаја „EgyptAir“ лет MS804 је оборен само дан након што је према писању Wall Street Journal-a Москва почаствована споразумом са Египтом за изградњу нуклеарне електране – вредности 25 милијарди $.

Извор: Анонимни

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Da li je Izrael srusio airbus 804 srusio ili su to samo spekulacije?
    2.37 malo ispred dolaska u egipatski vazdusni prostor masina egipatske avio kompanije je preduzela manecar skretanja sa kurasa za 90 stepeni na lijevo zatim komletno skretanje na desno .iza toga se avion sa 37000 stpa srusio u Sredozemno more.Oficijelono se kaze mguce teroristicki napad zasto Francuzi nece da cuju ili je kako pojedini mediji tvrde bio ne-planirani udes .pogodjren raketo izraelskew vijske koja je u tom regionu ilmala manvre.Dan prije toga je Vojska Izraela uspjesno izvrsila test na raketnom sitemu Iron Dome of the Sea. komadant Ariel Shir ,koji je uskoro u odbrambenom sitemu Mornarice Izraela.Mozda je stvarno avion imao nesrecu da je bio u pogresno vrijeme na pogesnom mjestu,jer drugog valjanog objasnjenja nema za sada!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here