Насловна Мозаик Бајага објавио нову пјесму ,,Младост“ (ВИДЕО)

Бајага објавио нову пјесму ,,Младост“ (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Bajaga

Момчило Бајагић-Бајага објавио је нову пјесму Младост коју је компоновао за мјузикл Женидба и удадба, који је однедавно на репертоару београдског Позоришта на Теразијама, преноси Бета.

,,Из сваког доброг мјузикла обично се издвоји нека песма која остане да живи ван њега, и сматрао сам да је Младост најбољи избор. У ‘Женидби и удадби’ све песме певају глумци, али пошто Младост добро лежи мом гласу одлучио сам да је снимим и објавим“, изјавио је Бајага.

Мјузикл редитеља Владимира Лазића настао је на основу дјела Женидба и удадба чувеног српског српског комедиографа Јована Стерије Поповића (1806-1856). Сонгове је писао драматург Жељко Мијановић.

Уз дугогодишњег продуцента Воју Аралицу, у раду на музици за Женидбу и удадбу Бајаги су помагали клавијатуриста Инструктора Саша Локнер, који је био задужен за аранжмане и оркестрацију, гитариста
Инструктора Марко Њежић-Кића, као и гитариста бенда Апсолутно романтично Зоран Алвировић-Кина.

,,У песми Младост, пошто је у војвођанском жичаном фазону, све тамбурице и остале ствари свира Кина, мој другар који ми је гостовао и у музици за филм Професионалац„, каже Бајага.

Бајага Младост издваја као песму која можда најбоље представља дух Женидбе и удадбе, а која се истовремено може слушати и ван контекста тог мјузикла, и истиче да је то његов омаж једном великом кантаутору – Арсену Дедићу.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here