Насловна Насловна Министар Гвозденовић поручио студентима: У се, на се и пода се!

Министар Гвозденовић поручио студентима: У се, на се и пода се!

10
ПОДИЈЕЛИ

Мало је људи у Црној Гори који  могу боље да одрже предавање на тему “Мој став зависи од мојих интереса, увјерења, животног стила и осјећаја припадности”. Стога је са пажњом ваљало пропратити поруке министра Бранимира Гвозденовића са предавања одржаног студентима на Универзитету Медитеран.

karikatura 5

Он је позвао  младе Црне Горе да се опредијеле за НАТО интеграције, поручујући им: „није нормално да будете неутрални“.

У држави у којој ништа није нормално, свака нормалност изискује преиспитивање, изазива обесмишљавање, као и упит креатора оваквог и оволиког  срозавања.

У сусрет 16. годишњици агресије на СРЈ, Гвозденовић испуњава своју улогу у успостављању „ненормалности у нормалност“, али и преиначавању досадашњег поимања моралности, позивом „мој став зависи од мог интереса…“, који убија и укида сваки вид етике.

Предавање “Мој став зависи од мојих интереса, увјерења, животног стила и осјећаја припадности”, симболише боље од ичега цио систем вриједности створен лоповском економијом и влашћу уско везаном за интерес мале клике људи и сиромаштво сваког нормалног грађанина ове државе. Преведено на домаћи језик, како год га ко звао, ово предавање је и животни мото Бранимира Гвозденовића, у народу већ доведен до пословичног израза „У се, на се и пода се“.

gvozdenovic

Не, није у питању само НАТО пакт, мада је у овом случају  правило успостављено како би надокнадио неодрживост „аргументације“ коју НАТО комесар Гвозден и братија смишљају последњих десет година, а чији је резултат још већи отпор грађана према овом војном савезу.

Овдје је у питању фундаментално обесмишљавање цивилизације какву познајемо и негирања универзалних начела људскости и живота у заједници. Ако је лични интерес важнији од колективног, онда држава не треба ни да постоји. Ако један министар позива омладину да „гледају свој интерес“, онда нека неко јавно прокламује еру анархизма, јер Гвозденовићево „у се, на се и пода се“  претпоставља лични интерес изнад колективног, што је нонсенс за уџбенике, поготову што долази од министра у влади једне какве-такве државе!

Уз то, он је неко ко је већ једном промијенио државно правни статус територије над којом влада и згрће богатство, а све у име неке фаталистичке потребе за „самосталношћу и сувереношћу“.

Није се ни осушио печат на акту проглашења самосталности, а он и његове колеге су одмах похрлили да је (пре)дају  у руке анонимним бриселским и вашингтонским управитељима, што не кореспондира са једним разлогом којим су правдали пут у „независност“.

Не може бити ни нормалан ни поштен, а у овом случају ни сиромашан.

Да ли је „нормално“ очекивати ишта „нормално од њих?

Од оних који су насрнули на све вриједности читавог народа и потпуно обесмислили вјековима креиране постулате нормалности, тешко је добити одговоре на логична питања. Али би свако ко се опредијели да се понаша по називу ове трибине, требало прво да се запита шта је то нормално донијела власт коју у приличном проценту симболише Бранимир Гвозденовић.

Списак ненормалности режима у којем је Бранимир важан шраф, биће могуће саставити тек у некој од наредних генерација, јер колико год их набрајамо, нешто ћемо сигурно пропустити.

Шта је све ненормално у овој држави, знамо сви и навикли смо се на то стање као на ваздух, што је још једна жалосна одредница времена у којем живимо. Јер:

Ненормално је да су све фабрике које у наслиједили Гвозденовић и његови данас затворене, а радници из тих фабрика незбринути на улици;

Ненормално је да су активисти СКЈ, из времена једнопартијског система “уводећи демократији” данас постали милионери;

Ненормално је да министар није бранио своју земљу;

Ненормално је да су милионери из ДПС-а наводили НАТО авионе на циљеве у Црној Гори (али и Србији);

Ненормално је да министар сједи у фотељи стеченој на крађи избора;

Ненормално је да Црна Гора призна лажну државу Косово;

Ненормално је…

…и неморално да нам о моралности и нормалности предавање држи Бранимир Гвозденовић.

(Мировни покрет Не у рат. Не у НАТО)

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Јели било икога да га приупита је ли нормално да се прикључујемо у овом часу – било којој страни – када је Трећи свјетски рат скоро неизбјежан.

 2. 0
  0

  Ко НАТО подржао и промовисао, дабогда од њега живо месо опадало! И био проклет он и његово потомство 300 пута!

  Браћо моја љубезна, вријеме је да клетвом бранимо и одбранимо светињу. Нема друге! Послушајте Светог Петра!

   • 0
    0

    Био сам јасан. Клетва се односи на све изроде које је проклео Свети Петар Цетињски. Иначе, Србин по сопственом писаном увјерењу исказаном у безброј наврата. И Црногорац наравно, што једно друго не искључује.

    • 0
     0

     bezbroj nije broj. Navedi samo jedno mjesto gdje se izjašnjava kao Srbin i onda ti vjerujem. Kao što ne možes biti malo trudan ili malo mrtav, ne možeš biti malo Srbin i malo Crnogorac. Pa se onda ipak prepoznaješ u onoj kletvi.

   • 0
    0

    марш Леонардо ,ти ми помињеш свеце, а крстио те Мираш а Стево држао за руку.

     • 0
      0

      е леонардо а ја мислио да су Свеци свију нас ,кад су Свеци,нијесам знао да сте и њих одвоили,што но кажу сепарирали,вјероватно се за то на Њих бацате каменицама,извини нијесам знао за ту новост,па не могу ти на то питање одговорити,јр оне које ја знам нијесу били у комите а ни у партзане,а то су ваши свеци.Саво Сава Јово Ђидо,има их још али с овима ћеш бити зовољан.А ја сам ти из Вирпазара,да опростиш,нијесу ми далеко ни Дајбабе ни Момишићи ,а ни Цетиње није тако далеко,ево ови мађи иду пјешке у Острог,а ти вјероватно на Врела да посјетиш ону људину ако је жив што викаше да му је некакве Томахавке послао Слобо Милошевић.Него реци ми ако будеш знао на ком конгресу КПЈ прогласисте ове што набројах 4 свтеим да упалим канђело.

 3. 0
  0

  NJegov stav zavisi od njegovih interesa.To je cinjenica.Problem nastaje kada se postavi potanje interesa gradjana.ONI nisu gradjani nego vanzemaljci..Placamo sve sa novcem koji se nemoze zaraditi.,nema se dje,Samo nam treba da placamo nato.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here