ИН4С

ИН4С портал

Сјеврна флота Русије прати НАТО вјежбе у Атлантском океану

1 min read
Сјеверна флота проводи низ активности које ће пратити кретање бродова и летјелица поморских снага Сјеверноатлантског савеза.

Фото: ЕПА

Сјеверна флота проводи низ активности које ће пратити кретање бродова и летјелица поморских снага Сјеверноатлантског савеза.

Сјеверна флота Русије надгледа вјежбе НАТО-а у сјеверном дијелу Атлантског океана и Норвешком мору, објавио је Национални центар за управљање одбраном.

„Сјеверна флота проводи низ активности које ће пратити кретање бродова и летјелица поморских снага НАТО-а укључених у вјежбу у сјеверном дијелу Атлантског океана и Норвешком мору“, наводи се у саопшењу, преноси Тањуг, позивајући се на агенцију Тасс.

Према Националном центру за управљање одбраном, вјежбе укључују седам земаља НАТО-а: Канаду, Данску, Француску, Њемачку, Норвешку, Велику Британију и САД.

Активна фаза вјежбе одвија се од 1. до 9. јула.

Вјежбе одбрамбених активности

Почетком јуна Сјеверна флота Руске ратне морнарице извела је вјежбе одбрамбених активности, након што се још један брод НАТО-а недавно појавио у близини обале Руске Федерације.

Ријеч је о француској фрегати „Aquitaine“, која је зашла у Барентсово море, што је други пут ове године да су поморске снаге НАТО-а дошле у близину руске границе у арктичком подручју.

Почетком маја ударна акупина НАТО-а, сачињена од четири америчка и британска брода, упловила је у Барентсово море, што је био први такав случај у више десетљећа.

Да би обуздала такве активности, Сјеверна је флота организирала поморске војне вјежбе, које су морнарицу НАТО-а спријечиле да се приближи арктичкој обали Русије.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *