ИН4С

ИН4С портал

Протестна шетња у Подгорици: Удахнимо слободу

1 min read

Унија слободних синдиката Црне Горе УССЦГ, синдикална организација која заступа 12 гранских синдиката у држави, организовала је данас 1. маја протестну шетњу, под паролом „Удахнимо слободу“.

protest pg

Овогодишња првомајска шетња ће се одвијала под паролом ‘Удахнимо слободу’. Са том паролом желимо да поручимо да смо робови неолибералног поретка, али и нашег нечињења. Вулгарни капитализам који хара нашом државом, гази наша људска права, наше достојанство, и претвара нас у сиромашне, економски зависне грађане“, поручио је генерални секретар УССЦГ Срђа Кековић.

Он је интервјуу агенцији Анадолија казао да је у односу на 2014. годину, социо-економски положај грађана Црне Горе је лошији, а јаз између богатих и сиромашних је огроман.

То говори да наше друштво залази у зону гдје би могла та тензија да нарасте до те мјере да то буде нека социјална бомба“, сматра Кековић.

protest pg 2

Према његовим ријечима док год не дође до отпора, грађани и запослени не могу очекивати побољшање стандарда.

Међу бројним проблемима са којима се суочавају радници, Кековић истиче да су то прековремени рад, право на слободан дан, као и право на годишњи одмор.

„Да може послодавац да нас држи од првог радног дана па све до пензије у неком уговорном односу на одређено вријеме, и на тај начин нас мобингује. Да не смијемо да тражимо своја права, да не смијемо синдикално да се удружујемо. У овом тренутку, те тензије су смањене из разлога што смо имали разговор са министарком рада тим поводом. Владином агендом је предвиђено да се до краја 2017. године око тог закона преговара“, казао је Кековић

protest 4

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Протестна шетња у Подгорици: Удахнимо слободу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *