Насловна Издвојено Скандалозне изјаве западних званичника о Србима

Скандалозне изјаве западних званичника о Србима

9
ПОДИЈЕЛИ

“Молим се да се ватра небеска обруши на Србе”, рекао је отац Пјер, познати француски свештеник – хуманитарац, по повратку из Сарајева и посете Маркалама 2, на својој конференцији за штампу.

“Што се Срба тиче… то је данас један болестан народ”, генерал Жак Кот, бивши командант УНПРОФОР-а у Босни и Херцеговини. (Војни месечник Дифенс национал, јун 1997. у Паризу.)

“Срби нису нарочито паметни… Српска деца се више неће смејати“, била је то злокобна претња Лоренса Инглбергера бившег државног секретара САД-а.

“Срби тргују људским органима својих жртава како би обезбедили новац за свој рат (…) Требало би да ђаволски бомбардујемо Београд!” изјава Пола Џексона, уредника листа Калгари сан, за Фани стар, 13. октобар 1992.

“Ми треба да Србију осудимо на карантин, све док се вирус који она носи не избрише”, Давид Гомперт, старији директор за Европу у Савету за националну безбедност у време Бушове администрације. (Часопис “Форин аферс”, јул-август 1994. године.)

“Србе треба бацити на колена”, била је изјава Клауса Кинкела, немачког министра иностраних послова, дата 27. маја 1992. године.

“Срби су злочиначки дупеглавци”, рече Ричард Холбрук 6. новембра 1995. године у Њујоркеру, као тадашњи Клинтонов емисар у Југославији.

“Зауставите Србе. Одмах. Заувек”Маргарет Тачер, бивша премијерка Велике Британије, у Њујорк тајмсу, 4. мај 1994.

“Уосталом, босански Срби су за нас увек били и остали само банда разбојника и убица”, Јохан Фриц, директор бечког дневника Ди Пресе и директор Међународног Института за Штампу. Гле чуда! Управо овај Јохан Фриц имао је у то време велику моћ над штампом и великог удела у сатанизовању Срба!

“Срби су дводимензионалан народ са тежњом ка простаклуку (…) Животиње користе своје ресурсе знатно сређније него ови наопаки створови, чија припадност људској раси је у великом закашњењу”, сер Питер Јустинов, глумац и амбасадор УНЕСКО-а. (Еуропеан, 10. јун 1993.)

“Предлажем да се српској деци забрани у школама учење српске националне поезије”, проф. др Ролф-Дитер Клуге, директор славистичког семинара Универзитета Тибинген, на округлом столу Универзитета у Тибингену, 1997.

“Срби су немилосрдни људи, спремни заклати ножем, што могу захвалити свом словенском пореклу”, изјава је Франсоа Кремиоа, припадника француских снага СФОР-а, у мају 1995.

“На несрећу, нисам побио све Србе”, Томислав Мерчеп у говору на конгресу Хрватске пучанске странке. (Ферал трибјун, 1995. године.)

“Нека се Срби подаве у сопственом смраду”, изјава (вероватно њему најдража) Хелмута Кола, немачког канцелара, почетком 1998. године.

“Водићемо против Срба рат – дипломатски, економски, политички, пропагандни и психолошки”, Џејмс Бејкер, државни секретар САД-а на америчкој ТВ, јун 1992.

“Ово је борба између добра и зла, а НАТО неће дозволити да зло надвлада”, Вилијам Коен, амерички државни секретар за одбрану, пролеће 1999.

“Рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства“, Тони Блер, британски премијер током НАТО агресије на Србију 1999. године.

“Срби спроводе терор и силују албанску децу”, Бил Клинтон, амерички председник, говор на прослави 50-годишњице НАТО пакта у Вашингтону, 23-25. април 1999.

“Прошле недеље имали смо деветоро убијених Срба, ове недеље – осморо. То је јасан напредак“, Бернар Кушнер, шеф цивилне мисије УН на Косову и Метохији у изјави за ТВ Франс 2 крајем марта 2000. Исти онај који се издаје за великог “миротворца”!

(Преузето са сајта: Интермагазин)

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Лица им говоре више од ријечи, ако се ове изјаве могу уопште назвати ријечима.

 2. 0
  0

  Zašto ste ispustili ono što su rekli Džozef Bajden, Hilari Klinton, Medlin Olbrajt, Mišel Pikoli, Bernar Anri-Levi, Eli Vizel, ali i Srđa Popović, Sonja Biserko, Nataša Kandić,… Nikola Samardžić, koji predaje na po zlu čuvenom UDG, rekao je da su „Srbi biološki otpad Evrope“! Kakav ološ!

 3. 0
  0

  Ne moze se o jednom citavom narodu govoriti tako, to je apsurdno i bolesno. Ali cinjenica je da su prostakluk i najnizi ljudski porivi nesto na sta se mnogi pripadnici ovog naroda najlakse „pale“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here