Насловна Политика СДП ће тражити да Влада смијени Брајовића и Лазовића

СДП ће тражити да Влада смијени Брајовића и Лазовића

0
ПОДИЈЕЛИ

vujica lazovic ivan brajovic

Социјалдемократска партија ће до краја мјесеца покренути процедуру за смјену министра Ивана Брајовића и Вујице Лазовића, која ће бити упућена Влади, сазнају „Вијести”.

Та одлука требала би да буде донесена на сједници Главног одбора, која ће се одржати до краја јула, а на којој би тај партијски орган требало да констатује оставке двојице министара на чланство у странци.

Партијски органи ће констатовати да Лазовић и Брајовић више нијесу чланови СДП-а, а након тога требала би да буде озваничена и иницијатива за тражење њихових оставки у Влади”, казао је саговорник “Вијести”.

Након одлуке да напусте страницу, предсједник СДП-а Ранко Кривокапић тражио је од Лазовића и Брајовића да поднесу оставке, наводећи да странку не могу представљати они који више нису њени чланови.

Док су министри одбили да се повуку, наводећи да ће у Влади наставити да воде ресор саобраћаја и информационих технологија, премијер Мило Ђукановић оцијенио је да бивши чланови СДП-а имају неоспорни легитимитет као министри.

Он је рекао да Кривокапић од њега формално није тражио да се повуку два министра која су напустила СДП, истичући да је обавезан да поштује коалициони споразум према коме СДП-у припадају три министарска мјеста. Ђукановић је тада истакао и да је очекивање позива у НАТО оно што одржава владајућу коалицију, наводећи да ничија функција не смије угрозити државне интересе Црне Горе.

Кривокапић је казао да неће одмах тражити од министара да врате мандате, већ ће сачекати да покажу демократску опредијељеност према НАТО-у и Црној Гори. Он је тада рекао и да ће поштовати споразуме и дату ријеч, као и да ће “оно што је отето од СДП-а бити и враћено СДП-у, без великих процедура”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here