Насловна Насловна Милић: Послије афере Снимак тешко до поштених избора

Милић: Послије афере Снимак тешко до поштених избора

5
ПОДИЈЕЛИ

srdjan-milic

Након афере „Снимак” читава Влада Црне Горе нема политички легитимитет, рекао је предсједник Социјалистичке народне партије Срђан Милић.

Влада Црне Горе је показала и да нема ни стручни легитимитет да управља земљом, а потврда тога су нагомилани социо-економски проблеми, које власт из незнања, немара или свјесно не рјешава“, казао је Милић у интервјуу агенцији Мина.

Сматра да је незадовољство великог броја грађана оправдано пошто владајућа коалиција демонстрира незаинтересованост за рјешавање крупних проблема.

С друге стране, након најновијих дешавања унутар коалиционих партнера на власти, чули смо шта о легитимитету Владе мисли и шта планира да предузме предсједник Социјалдемократске партије Ранко Кривокапић – ништа“, казао је Милић.

Сматра да је за слободне, фер и демократске изборе потребно обезбиједити такав политички амбијент који искључује злоупотребу државних ресурса, институција система, медија, новца и других државних добара од политичких партија уочи и током изборног процеса.

„У Црној Гори, нажалост, још није створен такав политички амбијент за шта је, свакако, најодговорнија актуелна владајућа коалиција“, оцијенио је Милић.

Он је подсјетио да СНП није гласао за усвајање актуелног изборног законодавства, јер су и тада указивали да нема враћања повјерења у изборни процес без усвајања нових закона о регистрима пребивалишта и боравишта и о црногорском држављанству.

Милић је казао да ће СНП, као појединачно најјача опозициона странка, у наредном периоду максимално ангажовати своју добро препознатљиву партијску инфраструктуру на терену како би што спремније дочекала предстојеће парламентарне изборе, ванредне или редовне – свеједно.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  I Miliću, šta ti predlažeš da treba uraditi. Sve što si rekao godinama ponavlja čitava opozicija, ali nisi kazao šta treba preduzeti da se spriječi kradja. Samo protesti Miliću.

 2. 0
  0

  Momir Bulatovic je organizaovao proteste koje tesko ko moze da ponovi a Mandic tek nikako jer ih unaprijed razvodnjava unapriked je optuzen za propast protesta samim tim sto nema mogucnost da okupi najace partije opozicione kao sto je Demos , Ura i Demokrate koje imaju oko 35 odsto podrske i ako njih nema a jos ih naziva izdajnicima to ce mu se na izborima obiti o glavu i pada na 5 Posto.

  • 0
   0

   Haha, Demos, URA i demokrate nijesu opozicione stranke i njih niko ne zove na proteste. U Beranama će se danas pokazati snaga opozicije, a onda finale 27. septembra. I još nešto Demos i URA nikad ne mogu izaći na izbore jer treba pred opštinskim izbornim komisijama skupiti 4500 potpisa a ove zečine to nikada neće uspjeti. Zato sad udba i jedna ambasada pokušavaju da ih sastave

 3. 0
  0

  I STA PREDLAZES MILICU RECI KONACNO NESTO KONKRETNO.HA HA HA DEMOS BECIC I RAKCEVIC DA ORGANIZUJU PROTESTE DA NIJE SMIJESNO BILO BI TUZNO.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here