Насловна Издвојено Одбрана: Суд врши терор над Дикићем, а штити Јовановићев лажни исказ (ВИДЕО)

Одбрана: Суд врши терор над Дикићем, а штити Јовановићев лажни исказ (ВИДЕО)

1

Адвокат одбране у процесу за аферу Државни удар, Горан Петронијевић изјавио је за ИН4С да од данашњег тока суђења не очекује пуно, с обзиром на то да је до сада одбијено све што је одбрана тражила.

„Разлози за то су општепознати“, навео је он, додајући да је у судници дошло до ригидног тумачења закона на штету оптужених, до фаворизовања тужилаштва и оптужнице.

„Видећемо докле ће то да иде. Ми овде имамо један хуманитарни проблем, а то је да је прикривање медицинске документације за Дикића коју смо презентовали суду првог дана, а из које се види да је код њега наступио рецидив болести. Судиће се човеку који је под галопирајућим карциномом“, нагласио је он.

Адвокат је додао да оптужени Милош Јовановић „очигледно не влада собом“, као и да „неки степен компромитације његове свести“ постоји.

Како је казао, за Јовановићево стање се прикупља документација, а одбрана тренутно посједује доказ да је оптужени покушао суицид, што такође може да се доведе у везу са притисцима који се на њега врше, а у вези су са афером Државни удар.

Подсјетимо да Јовановић једини у процесу нема адвоката одбране.

„У овој ситуацији, ако му већ није постављен бранилац, то би требало да раде суд и тужилац, а они то не раде. Они не штите њега већ онај његов лажни део исказа који су му дали“, нагласио је Петронијевић.

Код Сузане и јутрос

Geplaatst door Informativni portal IN4S op dinsdag 12 september 2017

Крповић: Јовановић ми се пожалио да не може да стоји на ногама

„Док сам сједио у холу испред суднице обратио ми се окривљени Јовановић да му је лоше и да му је неопходно да прими терапију како би могао да стоји на ногама јер није у стању да одговара на питања одбране. Из тих разлога сам тражио од суда да пита Јовановића у каквом је здравственом стању“, казао је адвокат Југослав Крповић поводом прошлог рочишта када је судија Мугоша одбила да да ријеч адвокату.

Адвокат је додао да се претпоставља да је окривљени Јовановић инструиран у овом процесу, с обзиром на то да се суђење наставља без елементарне медицинске помоћи која му је неоходна.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Мушика Дујовић, Борис Савић, Радомир Ивановић, Милић Међедовић – имена која треба добро упамтити. Доћи ће вријеме да се неко постиди због оног што су радили. Они неће сигурно, јер не посједују ништа људско, а што је услов да се неко постиди.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here