Насловна Друштво Насино епохално откриће: Друга Земља

Насино епохално откриће: Друга Земља

2
ПОДИЈЕЛИ

Америчка агенција за истраживање свемира најавила је да ће данас обелоданити велико откриће телескопа Кеплер, такозваног „ловца на планете“. Након открића великог броја планета астрономи су пред проналаском нечега што су људи чекали хиљадама година, кажу из Насе. Реч о планети сличних димензија као Земља, удаљеној 1.400 светлосних година, званој Кеплер 452Б.zemlja 2.0

Кеплер 452Б је шест милијарди година стар и делује да има праве услове за развој живота, објашњава Џон Џенкинс, додајући да је сигуран да постоји још сличних планета.

Ово је Земља 2.0. Данас смо срећни што можемо да саопштимо откриће Кеплера 452Б, који је један и по пута већи од Земље и највероватније је стеновит. Такође је на правој удаљености од свог Сунца за настанак живота.

Конференција је почела! Опсерваторијом Кеплер покушавамо да одговоримо на велико питање: „Да ли смо сами у свемиру или постоји други облик живота?“. Први корак је да утврдимо насељиве планете у нашој галаксији, каже Џон Грансфелд, помоћник администратора у Насином директорату у Вашингтону.

Планета је откривена телескопом Кеплер, који у Земљиној орбити трага за егзопланетама и потенцијалним небеским телима погодним за настанак живота на њима.

Из Насе истичу да су егзопланете, посебно оне мање величине попут Земље, до пре 21 годину схватане као научна фантастика.

„Данас, после хиљаду открића, астрономи су пред проналаском нечега о чему су људи сањали хиљадама година – друге Земље“, наводи се у саопштењу, преноси сајт Space.

Америчка агенција за истраживање свемира сазвала је ванредну конференцију за данас у 18 часова. Очекује се да тада буде обелодањено више детаља, а пренос конференције моћи ћете уживо да пратите на Насином сајту.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here