Насловна Политика Милош Јовановић: Катнић пријетио да ће ме појести мрак ако лажно не...

Милош Јовановић: Катнић пријетио да ће ме појести мрак ако лажно не свједочим

Кад смо се враћали са кратке паузе у судницу, специјални тужилац Миливоје Катнић је ишао иза мене и тихо је рекао "ако не радиш како ти се каже, појешће те мрак"

14
Милош Јовановић, Миливоје Катнић

Један од окривљених у монтираном процесу за „државни удар“ Милош Јовановић изнио је нове чињенице везане за догађаје уочи и на дан парламентарних избора у Црној Гори 16. октобра 2016. године, наводећи да је био присиљен да лажно свједочи.

Он тврди да му је главни специјални тужилац Миливоје Катнић пријетио да мора да сарађује „иначе ће га појести мрак“. Изјаву, печатирану код нотара дао је и Душко Сретеновић којег је одбрана предлагала за свједока због његових „пословних веза са свједоком сарадником Сашом Синђелићем.

Подсјетимо, судско вијеће Сузане Мугоше раздвојило је поступак против Јовановића од судског процеса који се води против петоро српских држављана и лидера ДФ-а.

Сам свједок сарадник Саша Синђелић признао је у емисији „Ћирилица“ да је све што је изговорио у судници Вишег суда било последица малтретирања и мучења.

Слично тврди и Јовановић. Он је казао да му је главни специјални тужилац пријетио, те да му је специјални тужилац Саша Чађеновић срочио шта да изјави. Појаснио је и како је изгледао његов долазак у Црну Гору.

Потврда о Јовановићевој изјави код биљежника

Саша Синђелић, наводи Јовановић, тврдио је да ради за руску службу. Истиче да његовим наводима није вјеровао нити га је икада видио са неким из Русије. Такође, инструкције које је добио од Синђелића нису биле да се нападне Скупштина Црне Горе већ просторије Демократског фронта.

„На дан избора он мени даје 500 евра и задатак да уништим један објекат молотовљевим коктелима, објаснио ми је да су то просторије неке политичке партије. Када сам дошао до циљаног објекта видео сам да је то цивилни објекат, полупао сам само два стакла на вратима и вратио се кући.

Пре него сам пошао за Црну Гору он ми је објаснио да су то просторије ДФ-а и да се он договорио са ДФ-ом (сумњао сам да се било шта са било ким договорио) да ја дођем и запалим ту зграду како би се окривила власт“, казао је Јовановић.

Изјава Милоша Јовановића овјерена код нотара

Наводи, да је међутим, по доласку у Црну Гору одведен у просторије специјалног полицијског одјељења, гдје га је чекао Саша Чађеновић. Све што је изјавио била је последица уцјене и пријетње.

„Они су срочили 99 одсто мојих изјава, противно мојој вољи. Напомињем да ми је константно прећено“, казао је Јовановић.

Напомиње да му је пријетио Катнић.

„Кад смо се враћали са краттке паузе у судницу, специјални тужилац Миливоје Катнић је ишао иза мене и тихо је рекао ‘ако не радиш како ти се каже, појешће те мрак“, објаснио је он.

Сретеновић: Према понашању Синђелића било је јасно да све намештено

Душко Сретеновић, чије је свједочење одбила Мугоша, изјавио је да му су га пријатељи упозорили на Синђелића јер је „у Црној Гори ухапшен генерал Братислав Дикић, те да му је то намјестио Синђелић“.

Синђелић ми је рекао да је све у вези хапшења генерала Дикића лично организовао“, казао је Сретеновић.

Наводи да је посумњао да се ради о личној освети јер је Дикић 10 година раније у Нишком затвору угушио побуну затвореника које је предводио Синђелић.

Истакао је да је одбио да иде у Црну Гору.

„Саша је викао на мене и претио ми, и рекао ми да одем и запалим нешто у Црној Гори“, посвједочио је Сретеновић.

Изјава Душка Сретеновића

Кад је одбио Синђелић му је наложио да купи карту за Милоша Јовановића и да га одвезе на аеродром.

„Рекао сам Синђелићу да нема смисла да тражио од мене нешто као што је паљење нечега у Црној Гори јер је то православна братска држава и братски народ и ја се залажем за чојство и поштење, а Саша се смејао и пио пиво испред продавнице код мог стана. Било ми је јасно да је све намештено јер је Саша био весео, а Срби су били ухапшен у затвору у Црној Гори“, нагласио је Сретеновић.

Прочитајте још:

ПРОЦУРЕЛИ ТАЈНИ СНИМЦИ: Крај скандала стољећа (ВИДЕО)

14 КОМЕНТАРИ

 1. 55
  4

  Ја браћо мила шта се ради. Каки болесници праве скандале злоупотребама власти.

 2. 51
  3

  Tipicno ponasanje okorelog pripadnika zloglasnih tajnih sluzbi koji su razna zlodjela i lisavanje zivota cinili bez odgovornosti.
  Zaslo u tamni vilajet velikog zla bez kazne.

  • 7
   12

   Od Vaših nalogodavaca i finansijera molim tražite informaciju o sudbini kidnapovanog Ananija Nikića koji je misteriozno nestao tik prije početka afere „Državni Udar“ i hapšenja optuženih.
   A Nikić je državljanin Crne Gore i ima dosta svojih rođaka i brastvenika pa mi je apsolutno nejasno da niko od njih se ne zapita za sudbinu svoga rođaka – đe je i da li je živ?

 3. 33
  3

  Полиција и судство су потпуно у рукама власти и морају се после ослобођења потпуно иновирати.
  Мора се и задња државица у Европи ослободити УДБЕ и њених метода и улоге.

 4. 6
  41

  Ima tu jedan problem. Svaka izjava u tužilaštvu i sudu se daje u prisustvu advokata. Ako okrivljenom nije jasno kakve su posledice njegovih izjava, tu je advokat da ga pouči. Ako ne zna šta da radi opet ga advokat pouči. Sud ne priznaje kao dokaz ni jednu izjavu datu bez prisistva advokata. To se malo razlikuje od ovih naknadnih izjava datih u kafani i u društvu sa Jelen pivom. U sudnicu ne ulaze zajedno tužilac i okrivljeni, već okrivljeni sam ili sa braniocem, tako da mu niko ne može prijetiti u sudnici. Prilično providne laži. Jasno mi je da vi branite ove okrivljene, to je vaša družina, ali mi nije jasno zašto su ovi iz Vijesti tako uporni.

 5. 32
  3

  U nasoj zarobljenoj CG pravda je misaona imenica jer su nam pravosudne institucije zarobljene i ogrezle u DPS korupciji ,polronstvu, kriminalu ,nepotizmu….

 6. 30
  2

  Све су то обичне шпијунчине које би по потреби и мајку рођену продали.А што сад???

 7. 6
  32

  Ha , ha , ha , sve vam je džaba kada se važe samo izjave date u Sudu !
  Eno je i Sinđa priznao u audio snimku da su vršeni pritisci na njega da promjeni Sudsko svjedočenje , tako je odprilike i sa ovijem đetićem , ali uskoro će presuda za koju ne sumnjam da će biti pravedna i ispravna , popiće neko deceniju kada vidim !

 8. 16
  4

  „Кад смо се враћали са краттке паузе у судницу, специјални тужилац Миливоје Катнић је ишао иза мене и тихо је рекао ‘ако не радиш како ти се каже, појешће те мрак“, објаснио је он.

  Ова монструозна наредба преточена је и у пјесме које су уперене против Васојевића и Срба уопште.У зиму 1942. године Ђиласове присталице пјевају:„Хеј, Васово српско племе, комунизма стиже вријеме/ Црвени се барјак вије, нестат мора Србадије/ Хвала Титу, хвала Блажу, што нацију створи нашу/ Историја сад се пише да нијесмо Срби више.“

  U tom periodu nastradali su sudija predratnog vojnog suda, a tokom rata komandant četničkog pokreta Miljan Mandić, Miladin Knežević, braća Janko, Dragutin i Milivoje Ilinčić i Milivojeva ćerka Mioljka
  Kapičić je potvrdio da je bio u februaru te godine na Sinjajevini, ali naglasio da nema ništa sa smrću četnika, za šta je okrivio KNOJ.
  – ”Došao sam ujutru tamo da vidim ko je ubio naših pet vojnika i popodne se vratio da podnesem izvještaj Vladi Jugoslavije….Ja sam tada bio ministar unutrašnjih poslova i nisam ubijao ljude po pećinama. Recite mi kako može ministar unutrašnjih poslova da ubija ljude… To je vojska radila, KNOJ, takozvani komadant Marko Katnić, on je bio tamo – tvrdi Kapičić

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here