Насловна Политика Медојевић: У Бундестагу забринути због политичке кризе у Црној Гори

Медојевић: У Бундестагу забринути због политичке кризе у Црној Гори

3
ПОДИЈЕЛИ

Лидер Покрета за промјене и члан Предсједништва ДФ-а, Небојша Медојевић, састао се са првим потпредсједником Бундестага Јоханнесом Сингамером са, којим је разговарао о политичкој и државној кризи у Црној Гори и могућим модалитетима решења врло забрињавајуће ситуације у земљи.

Медојевић је истакао да је Црна Гора у дубокој политичкој, економској, безбједоносној кризи, која је настала одлуком Ђукановића да ердоганизује Црну Гору организацијом више лажних државних удара, злоупотребом специјалног тужиоца Катнића и сталним покушајима хапшења и ликвидације лидера ДФ-а и забраном рада опозицији.

„Као лидера странке која се од оснивања залаже за пуноправно чланство ЦГ у ЕУ и НАТО, уз одлуку донесену на референдуму, посебно је опасно и забрињавајуће ћутање ЕУ и игнорисање експлозивног потенцијала ових покушаја Ђукановица да, кроз лажну бригу за евроатлантске интеграције које су наводно угрожене подршком Русије опозицији (што је чиста лаж), уведе отворену диктатуру Ердогановог типа, забрани опозицију, суспендује људска и политичка права, демолира правну државу и тако сачува своју криминалну организацију на власти, иако одавно нема већину у народу.

Зато сам овдје да вас позовем да искористите ваш утицај у Бундестагу и Институцијама ЕУ како би се ова опасна криза ријешила одмах, мирним и политичким средствима уз директно учешће ЕУ и Њемачке. Јаз између власти и опозиције је превелики да би сами ријешили кризу мирним путем.

Посебно зато што Ђукановић преко Катнића перманентно прогони ДФ и изазива огорчење наших многобројних чланова, али и свих слободних и опљачканих грађана Црне Горе, који су спремни да пруже отпор диктатури, пљачки и понижавању грађана и њихових представника у опозицији. ДФ је спреман и за дијалог, уз учешће ЕУ и Њемачке како би се дошло до политичких решења која гарантују фер и слободне изборе, али смо спремни и одлучни да пружимо снажан и бескомпромисан отпор намјерама Ђукановића да ердоганизује земљу и уведе диктатуру“, истакао jе Медојевић.

Први потпредсједник Бундестага Сингамер је исказао своју забринутост због политичке кризе у Црној Гори и показао спремност да покрене адекватне инцијативе у Њемачкој и институцијама ЕУ за мирно политичко решавање кризе дијалогом и политичким средствима.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here