Насловна Политика Медојевић: Разумљива реакција Чепурина, Ђукановић игра двоструку игру

Медојевић: Разумљива реакција Чепурина, Ђукановић игра двоструку игру

1
ПОДИЈЕЛИ

medojevic-nebojsa

Лидер покрета за промјене и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић казао је да је премијер Мило Ђукановић највећа промашена инвестиција руске политике, те да Ђукановић игра двоструку игру.

Медојевић је, коментаришући изјаву руског амбасадора у Србији Александра Чепурина који је констатовао да је прикључење Црне Горе НАТО “мајмунска политика”, рекао да разумије ту реакцију с обзиром да је Ђукановић уплетен у тајне споразуме са Русијом.

„Та двострука игра – обећавајући Вашингтoну да ће Црна Гора ући у НАТО а Москви да неће, резултирала је разумљивом љутњом руске дипломатије. Испоставило се да је Ђукановић највећа промашена инвестиција руске политике ван Русије и сад имамо овакаве непримјерене и понижавајуће реакције руске дипломатије. Да Ђукановић није уплетен у тајне споразуме са Русијом реакција црногорске државе била би моного снажнија и већа. Требали су да се изјасне и предсједник државе, Валде и Скупштине а не нижи чиновник Валде. Влада је одговорила на најнижи могући начин што значи да је ова власт грешна у односима са званичном Москвом. Видјећемо колико ће брзо ДПС и СДП испунити инструкције које су им јавним и тајним путем послате“, рекао је Медојевић на данашњој конференцији за медије у црногорској Скупштини.

Лидер ПзП-а је казао да је Црна Гора једини кандидат који је НАТО бомбардовао, као и да је ДПС једина странка у Црној Гори која је искрено против НАТО-а.

„До сада ниједна земља која је била чланица није била у ратном сукобу са НАТО и због тога је потребно да се у Црној Гори кроз једну кампању разговара о НАТО-у и да грађани донесу одлуку. Вријеме је да грађани коначно знају да је једина странка која је искрено против НАТО-а у Црној Гори због тајних веза са руским структурама – ДПС. Послије 15 година на Главном одбору стављају питање НАТО-а“, рекао је лидер ПзП-а.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here