Насловна Политика Берлускони подмићивао свједоке

Берлускони подмићивао свједоке

0
ПОДИЈЕЛИ

Silvio Berlusconi

Италијански суд оптужио Берлусконија да је подмићивао свједоке да лажно свједоче на суђењу у случају у којем је он био оптужен да је плаћао за сексуални однос, преноси Танјуг.

Оптужба је стигла два дана након што му је италијански парламент одузео посланички мандат због осуде за утају пореза.

Суд је данас саопштио да су докази против Берлусконија и осталих умијешаних лица послати тужилаштву за које се очекује да ће отворити нову истрагу у том случају.

У њима се каже да постоји доказ да је Берлускони дао новац и још неке ствари младим женама које су учествовале на његовим забавама, да лажно сведоче на том суђењу које је било један од скандала који су обележили крај његовог последњег премијерског мандата 2011. године.

У судским списима пише да је Берлускони сведоцима на суђењу редовно исплаћивао најмање 2.500 евра месечно и да је то ,,незаконито деловање и доказ корупције“.

Берлускони је у јуну осуђен на седам година затвора због навођења малолетнице на проституцију, као и због злоупотребе положаја а он и Мароканка Карима Ел Маруг, позната као Руби, негирали су сексуалне односе.

Тужилаштво је у случају Руби тражило максималну казну од шест, а Берлускони је добио седам година затвора, он ће моћи да се жали на пресуду, као и на ону према којој је осуђен на четири године затвора због утаје пореза.

Берлускони је изјавио да није крив и најавио жалбу.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here