Насловна Политика Лажна узбуна: Евакуисана жељезничка страница у Паризу због бомбе

Лажна узбуна: Евакуисана жељезничка страница у Паризу због бомбе

0
ПОДИЈЕЛИ

Жељезничка станица у Паризу евакуисана је због сумњивог пакета који је остављен на шинама. Полиција је, међутим, утврдила да се не ради о бомби и да је ријеч о лажној узбуни.

fotke

Како преноси “Ле Монд“, у питању је била Гар де Пари Ес станица, а саобраћај је убрзо нормализован.

Француска је последњих неколико дана у страху, због серије терористичких напада – 12 особа страдало је у нападу на редакцију магазина “Шарли ебдо“, али је полиција после потјере која је трајала три дана успјела да лоцира и убије осумњичене, браћу Саид и Шериф Куаши.

Затим је убијена полицајка, а последњи напад десио се када је терориста отео 20-ак људи у кошер радњи. Полиција је успјела да убије нападаша и ослободи већину људи, али су том приликом, нажалост, страдале четири отете особе.

Француске власти притвориле су 12 људи током ноћи у предграђима Париза, а хапшења су повезана са прошлонедељним терористичким нападима у Паризу.

Полиција испитује деветорицу мушкараца и три жене о „евентуалној логистичкој подршци“ коју су можда пружили нападачима, прије свега када је ријеч о оружју и возилима, рекао је неименовани извор француској агенцији.

Рације су и даље у току у Монружу, где је Амеди Кулибали убио полицајку прошле седмице, затим у Грињију где је Кулибали одрастао, затим у Флори-Мерожису и у насељу Епине на Сени сјеверно од Париза.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here