Насловна Руски поглед Грчка шири војну сарадњу: „Суочени смо са претњом, суседи су све нестабилнији“

Грчка шири војну сарадњу: „Суочени смо са претњом, суседи су све нестабилнији“

Грчка је саопштила да ће проширити војну сарадњу са традиционалним НАТО савезницима, као и са блискоисточним силама у трци за модернизацијом својих оружаних снага и суочавањем са војно самопоузданим суседом Турском

1

Грчка је саопштила да ће проширити војну сарадњу са традиционалним НАТО савезницима, као и са блискоисточним силама у трци за модернизацијом својих оружаних снага и суочавањем са војно самопоузданим суседом Турском.

Грчки премијер Кирјакос Мицотакис посетио је ваздухопловну базу у јужној Грчкој како би присуствовао мултинационалним војним вежбама којима су се придружили борбени авиони из САД, Француске, Израела, Шпаније и Уједињених Арапских Емирата, пренео је АП.

Не можемо бити наивни, суочени смо са новим сетом претњи„, рекао је Мицотакис у говору испред авиона који су учествовали у вежбама. Он је рекао да је свет екстремно комплексан и да грчки суседи на жалост, постају све више нестабилни.

Грчка ће наставити да јача своје одбрамбене способности и надограђује своје оружане снаге„, поручио је Мицотакис.

Грчка троши на одбрану више од било које друге земље Европске уније у односу на величину своје економије, пренео је Танјуг.

Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар
Молимо унесите име овдје