Насловна Насловна „Гардијан“: Тачи покровитељ шверца према Црној Гори

„Гардијан“: Тачи покровитељ шверца према Црној Гори

2
ПОДИЈЕЛИ

Везе некадашњег лидера „УЋК“ Хашима Тачија са Црном Гором нијесу само политичке, него и криминалне природе, што показује званична документација КФОР-а коју је објавио британски лист „Гардијан”.

hašim tači

Најављена посјета Тачија Подгорици актуелизовала је и документ који је лист „Гардијан” објавио под насловом „Тачи је велика риба у свијету организованог криминала на Косову”, а у коме су описане везе Џавида Халитија, Тачија, Даута Харадинаја и Екрема Луке. Документ је израдила америчка безбједносна служба при КФОР-у и носи ознаку тајности.

Наводи се да је Халити, који је 2004. године био главни политички и финансијски савјетник Тачија, организатор транспорта нелегалне робе према Црној Гори преко Куле и да у томе има подршку организације на чијем је челу Даут Харадинај. Један од експонената, по наводима КФОР-а, јесте и Лука, који наводно води и бизнис са нафтом у Бару. Цијелу мрежу на „западном Косову“, како се истиче, контролише Тачи, и то управо преко Халитија.

Без обзира на све пресуде и оптужбе поводом ратних злочина на Косову током деведесетих година прошлог вијека, чак ни ова сазнања из документа који је објавио британски лист, нијесу била препрека за црногорску власт да блиско сарађује са Тачијем. На више званичних скупова било је примјетно да Тачи преферира друштво црногорског премијера Мила Ђукановића.

Званична Тачијева посјета Подгорици планиранаје за 15. и 16. јануар а између осталих званичника, косовски политичар срешће се управо са Ћукановићем. Више организација најавило је за 16. јануар протест због Тачијевог доласка, који је пресудом у Приштини 1997. године осуђен на десет година затвора.

zločin sa Kosmetu

Један од организатора протеста, Савез удружења расељених у Црној Гори, саопштио је да скоро нема расељеног лица са Космета у Црној Гори да му припадници Тачијеве терористичке ОВК нису киднаповали или убили члана уже или шире породице. Из тог савеза је саопштено да су касније, како се испоставило, Тачи и остали „крвави хирурзи ОВК“ органе киднапованих Срба и Црногораца продавали по западној Европи, претходно касапивши те људе у злогласној Жутој кући.

„Црна Гора је довољно издала саму себе и пљунула на цијелу своју историју и традицију признавши лажну албанску државу Косово, засновану искључиво на геноциду над прије свега Црногорцима којих више нема у Метохији, а све то супротно вољи свог народа. Заправо урадила је то власт под притиском НАТО-а и САД који су на тај начин настојали да оправдају злочиначку агресију на СРЈ и окупацију Космета која је потом услиједила“, казали су у Савезу удружења расељених у Црној Гори.

Они су подвукли да су Тачи, ОВК и НАТО највише зла на КиМ нанијели Црногорцима, јер у покрајини више нема буквално ниједног Црногорца, а било је их је око 30.000 до јуна 1999. године.

zločini na kosmetu

„Срба, којих је било око 300. 000 и даље на Космету има преко 100.000. Гробља у Метохији на којима су сахрањивани Црногорци, дакако и Срби, преорана су, споменици су срушени, куће Црногораца су запаљене, имања узурпирана, а званична власт у Подгорици и поред свих тих неспорних чињеница хоће да пољуби крваву сабљу масовног убице и злочинца“, истичу у Савезу удружења расељених у Црној Гори. 

На протест сви којима је стало до части

Из Савеза удружења расељених у Црној Гори наводе да организују протестни скуп поводом доласка Тачија 16. јануара у подне испред виле „Горица”.

„Тај скуп је прилика да осим нас који смо протјерани са Космета, заслугом Тачија и ОВК, и сви Црногорци којима је до морала, традиције, историје и части демонстрирају своје опредјељење. Интересовање за скуп је огромно, а он се одржава под геслом „Крв је људска храна наопака” кажу у Савезу удружења расељених у Црној Гори.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here