Насловна Друштво Дикић оперисан у КЦЦГ; Петронијевић: Скривање налаза угрозило живот оптуженог

Дикић оперисан у КЦЦГ; Петронијевић: Скривање налаза угрозило живот оптуженог

7

„Данас је извршена хируршка интервенција у Клиничком центру Црне Горе над Братиславом Дикићем, оптуженим од стране СДТЦГ за покушај тероризма или тзв. државног удара“, казао је за ИН4С Горан Петронијевић, адвокат оптуженог генерала Братислава Дикића.

Операцију су извели љекари КЦЦГ, уз асистенцију љекара са ВМА из Београда, а Дикић се осјећа добро.

„По информацијама које смо добили, генерал Дикић се осећа добро, а онколошки налази материјала ће показати да ли постоје канцерогене промене или не„, додао је он.

Петронијевић подсјећа да су иницијални налази показали промјене са великим степеном сумње да се ради о рецидиву карцинома, због чега је генерал Дикић већ оперисан прије годину и по дана.

Петронијевић: Љекарски налази скривани од суда и одбране

„Неко је по нечијој наредби крио ове резултате од суда и одбране и на тај начин довео у озбиљну опасност живот генерала Дикића“, истиче адвокат Петронијевић за ИН4С.

Подсјећамо да је он и раније указао на „хуманитарни проблем“, а то је да је прикривање медицинске документације за Дикића коју је одбрана презентовала суду првог дана, а из које се види да је код њега наступио рецидив болести.

„Судиће се човеку који је под галопирајућим карциномом“, нагласио је адвокат Горан Петронијевић средином прошлог мјесеца.

Дикић је претходно затражио да му се укаже здравствена помоћ у Србији, на ВМА, што је судско вијеће Сузане Мугоша одбило, упутивши га на лијечење у подгорички КБЦ.

Прошле сриједе (29. септембра), Дикић је из суднице подгоричког Вишег суда послат на хитно лијечење у Клинички центар, али је накнадно завршио у ћелији Истражног затвора у Спужу.

„Прегледао га је доктор Зоран Мирковић са ВМА, који је наложио хитну операцију и очекујемо да Дикић буде оперисан већ током сљедеће недјеље. Међутим, нејасно је ко је и због чега Дикића, који је таквог здравственог стања и за кога је судија прихватила болничко лијечење – истичући да га тамо чека апартман, вратио у ћелију спушког затвора гдје нема основних услова, а нарочито не адекватних за лијечење“, казао је тада његов адвокат Милан Петровић.

Дикићево здравствено стање значајно се погоршало након хапшења у октобру прошле године, јер, како је сам навео, није могао да поднесе неправду и притисак. Он због тешке болести има посебан режим исхране, која му не може бити дата у затвору. Дикић је дуже вријеме након хапшења у протест оптужбама Тужилаштва штрајковао глађу, због чега је свакодневно ишао код љекара, а средином новембра прошле године покушао је да изврши самоубиство.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Што нељуди од људи чине? Ово је превршило све мјере људског недостојанства. Црна Гора је постала синоним за талог људских карактера. Није ово она људска, Српска Црна Гора са Његошем, као Лучом ни поштеним и вјерним народом, који цијени слободу и људске врлине.

  • 0
   0

   oni su dozvolili da vehabije i njegoša bace pod noge. pitam se ko je dozvolo najezdu turskih butika, a imaju i hotele , restorane svoje. a naš narod nema posla i jedva preživljava. da je haradinaj na pjesto dikića uz počasti bi bio pušten i odštetu bi dobio

   • 0
    0

    Sa Evropom i Ducanovicom mi nemamo nista.
    Saradnja sa Srbijom i Rusijom ya nas bi bila mnogo korisnija od sledeceg yblizavanja sa Evropom. Rusi ne zatvaraju nase fabrike i daju ljudima radna mesta.

    • 0
     0

     Шта није у реду са комбинатом алуминијума? Мило дао је га Турцима, затворили су га.
     Шта је боље за нас – турски муслиманин али руски православан?

 2. 0
  0

  Вјероватно су брижљиво одабирали учеснике “Државног удара“. Дикић, мора да се замјерио неком у Србији ( чим за свога генерала ни не хају), па га је тај неко и препоручио мафији у ЦГ. А, лако би могло бити да ти зликовци рачунају да човјек неће ни доживјети крај суђења (фарсе). У том случају, испало би “ником ништа“ и зли умови би били спашени.

 3. 0
  0

  Evo razmatra se u Hagu molba Mladica da se lijeci van Haga,a mi nemozemo da izdejstvujemo dozvolu da se Dikic lijeci u Beograd kod kuce,zato se tamo lijece bjeginci iz Crne Gore ,koja smo mi drzava?

 4. 0
  0

  Покушај ликвидације генерала Дикића, са планом да се суђење након тога прекине и сва кривица се медијски пребаци на њега као у случају Милошевића у Хагу. Генерал Дикић је био командант српске жандармерије и његов рушење је почело онда када се заклео да ће Косово остати у оквиру Србије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here