Насловна Насловна Слобода тражи људе: ДФ из Берана креће у протесте до пада Владе

Слобода тражи људе: ДФ из Берана креће у протесте до пада Владе

21
ПОДИЈЕЛИ

Protest opozicije PG

Чланови главних одбора конституената Демократског фронта усвојиће данас на сједници у Беранама проглас и одредити датум почетка протеста чији је циљ формирање прелазне владе.

Како је раније саопштено, на сједници ће бити предложено да протести почну 27. септембра и да не престају све до испуњења циља пада актуелне владе и формирања прелазне.

Демократски фронт ће формирати организациони одбор који ће руководити протестима. Како су поручили из тог опозиционог савеза, организациони одбор протеста биће отворен за све субјекте спремне да заједно са њима раде на остварењу зацртаног циља.

Функционери Демократског фронта претходно су, у складу са ранијом одлуком предсједништва, обавили теренску кампању са циљем да грађанима предоче идеју организовања протеста. Током кампање исказан је јасан став да актуелна влада не може организовати више ниједне изборе у Црној Гори, како на државном тако и на локалном нивоу. Због тога ће кључни захтјев са протеста бити пад актуелне владе и формирање прелазне, техничке владе. Најзначајнији задатак прелазне владе биће стварање свих предуслова неопходних за одржавање првих фер и демократских избора у Црној Гори.

bulatović, medojević i mandić

Лидер Нове српске демократије и члан Предсједништва Демократског фронта Андрија Мандић објаснио је недавно да су се на организовање протеста одлучили зато што сви други покушаји нијесу дали добар резултат, тако да је Црна Гора и даље једина земља у Европи у којој се власт никада није промијенила демократским путем.

Та несмјењивост није резултат слободно исказане већинске подршке грађана одређеној политичкој опцији, већ последица безочне крађе и злоупотреба на изборима. Овај режим је преузео Црну Гору са улице и ту чињеницу узурпације власти искористио у развијању различитих недемократских метода опстанка на власти“, прецизирао је Мандић.

Порука Демократског фронта је да су на протесте добродошли сви, а да ће они који се не придруже народу тиме показати да раде за режим.

Демократски фронт ће, након што буде озваничена одлука о почетку антирежимских протеста, вечерас грађанима Берана, али и цијелог сјевера Црне Горе поклонити велики празнични концерт. Како је најављено, на концерту ће наступити групе Ван Гог, Зоон политикон, ДСТ, као и пјевачи Петар Девић, Гула Пејовић и Душан Вујовић (Криви торањ).

21 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Опет увезане заставе, опет ‘ко није са нама против нас је’ логика.А тек датум!
  У Новој мисле тек кад Радуловић испусти суперсоничну сумпорну флатулацију.
  Какво је ово привођење Срба к’ новој држави, превазишли су се.

 2. 0
  0

  Beranci ne dajte fukari nesposobnoj da manipulise vasom sudbinom. Neka pobijede Mandic i Medojevic u svom Mojkovcu. Neka Radunovic, Branko Radulovic i Koka Pavlovic pobijede u Podgorici,Neka Rakocevic pobijedi u Baru. Neka Mico Djukanovic i Bulajic pobijede u Niksicu. Tek tada imaju pravo da od vas traze podrsku. Ne dajte prevarantima da manipulisu sa vama.

 3. 0
  0

  Хахаха, четнички војвода Мандић организовао прославу дана државности НДЦГ у Беранама. Организовао скуп, довео музику, биће пића и крканције. Је ли повео Мираша са собом да изврши покрштавање Срба из Берана?

 4. 0
  0

  Лако је мени за војводу, он не зна кукавац шта га је задесило…Него што ће Пеђа да омуњи. Он је рођени побједник!!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here